ΑΘΗΝΑ
16:53
|
29.05.2024
Έχουν ξεκινήσει οι εσωκομματικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ, με την «Ομπρέλα» να ζητά άμεση σύγκληση της πολιτικής γραμματείας υπό τον νέο πρόεδρο.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστολή προς την Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη με την οποία ζητούν την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, απέστειλαν μέλη της, τα οποία ανήκουν στην εσωκομματική «Ομπρέλα», κορυφαίο στέλεχος της οποίας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα μέλη ζητούν την άμεση σύγκληση του οργάνου υπό τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη με στόχο:

-Την συζήτηση για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Τον ορισμό χρονοδιαγράμματος για το Συνέδριο με βάση την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουλίου που όριζε Έκτακτο Συνέδριο μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι σε ισχύ.

Θέματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος, με βασικό την υπογράμμιση ότι υπάρχουν όργανα και υπάρχουν θέματα, για τα οποία είναι η Πολιτική Γραμματεία που αποφασίζει.

Το τελευταίο αίτημα συσχετίζεται με την ενόχληση που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για το γεγονός ότι κρίσιμες εσωκομματικές διαδικασίες προσδιορίστηκαν από αναρμόδια πρόσωπα, καθώς η σύγκληση της ΚΕ ανακοινώθηκε από τους Ν. Παππά και Θ. Τζάκρη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Αρχικά δόθηκε η 22η Οκτωβρίου ως ημερομηνία σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, ανακλήθηκε με νέο δελτίο τύπου το οποίο ανέφερε ότι «η ατζέντα και η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής της Κ.Ε. θα οριστεί το επόμενο διάστημα» και πως «απόφαση του Προέδρου είναι να συνεδριάσει η Κ.Ε. αμέσως μετά το πέρας των Αυτοδιοικητικών εκλογών».

Αυτό που απασχολεί, ωστόσο, τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι ο χρόνος της διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς υπάρχουν φήμες για την μετάθεσή του μέσα στο 2024.

Σύμφωνα με πηγές, η προτεραιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη είναι η σύγκλιση των οργάνων του κόμματος.

Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε χθες από το γραφείο Τύπου του κόμματος, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, την ερχόμενη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με την Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ έχει προγραμματίσει και περιοδείες σε πόλεις της περιφέρειας, ανά την Ελλάδα.

Επόμενη συνεδρίαση οργάνου θα είναι αυτή της Πολιτικής Γραμματείας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο άμεσος σχεδιασμός που έχει γίνει.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπογραφή δύο νέων συμφωνιών Ελλάδας-Κατάρ στην Αθήνα

Ο Λούλα ανακαλεί τον πρέσβη της Βραζιλίας στο Ισραήλ

«Πράσινο φως» από Μακρόν και Σολτς στο Κίεβο για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας «Έξω από την Ε.Ε.-Αποχή από τις Ευρωεκλογές»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα