ΑΘΗΝΑ
05:49
|
05.07.2024
Οι ταυρομαχίες θα συνεχιστούν στην Ισπανία μετά την ψήφιση του νέου νόμου. Άραγε οι ταύροι δεν είναι ζώα;
Νέος νόμος για τα δικαιώματα των ζώων στην Ισπανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ισχύ τέθηκε στην Ισπανία ο νέος νόμος που ενισχύει τα δικαιώματα των ζωών, απαγορεύει τη χρήση τους για ψυχαγωγικούς σκοπούς και προωθεί την ευζωία τους, ωστόσο εξαιρεί τις ταυρομαχίες και το κυνήγι με σκυλιά.

Είναι η πρώτη ειδική νομοθεσία στην Ισπανία για τα δικαιώματα των ζώων, στοχεύοντας κυρίως στην κακομεταχείριση κατοικίδιων ζώων, ενώ προβλέπει πρόστιμα έως 200.000 ευρώ. Επίσης, απαγορεύει την αγορά κατοικίδιων ζώων σε καταστήματα ή διαδικτυακά, αλλά δίνει στα καταστήματα μια περίοδο χάριτος για να βρουν οικογένειες-σπίτια για τα ζώα τους. Στο μέλλον, θα είναι νόμιμη η αγορά κατοικίδιων μόνο από εγγεγραμμένους κτηνοτρόφους. Οι νέοι κανόνες επιτρέπουν τα κατοικίδια να εισέρχονται στις περισσότερες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των μπαρ.

Επίσης, ο νόμος απαγορεύει τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκο και δίνει στους ιδιοκτήτες έξι μήνες για να συμμορφωθούν. Επιτρέπει στους ζωολογικούς κήπους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα θαλάσσια θηλαστικά στις παραστάσεις τους με δελφίνια μέχρι να πεθάνουν τα ζώα.

Ωστόσο, ο νόμος περιλαμβάνει δύο εξαιρέσεις: τις ταυρομαχίες, που θεωρούνται μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ισπανίας, και τα κυνηγόσκυλα. Η πρόταση να συμπεριληφθούν οι κυνηγετικοί σκύλοι στον νόμο προκάλεσε κατακραυγή σε ορισμένες αγροτικές κοινότητες και η κυβέρνηση υποχώρησε.

Οι κυβερνητικές στατιστικές εκτιμούν ότι περίπου 29 εκατομμύρια ζώα διατηρούνται ως κατοικίδια στην Ισπανία, τα περισσότερα από τα οποία είναι σκύλοι. Αλλά περίπου 300.000 εγκαταλείπονται κάθε χρόνο, και περίπου το ένα τρίτο αυτών υποβάλλονται σε ευθανασία.

Ο νόμος στοχεύει επίσης, να εισαγάγει υποχρεωτική ασφάλιση και εγγραφή κατοικίδιων ζώων καθώς και εκπαίδευση για τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, αυτές οι απαιτήσεις και ορισμένες άλλες νομικές πτυχές καθυστέρησαν επειδή δεν καταρτίστηκαν λεπτομερείς διοικητικές διαδικασίες, καθώς ακόμη δεν έχει σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Βρετανία: Στο 67% η συμμετοχή-Προς ιστορική νίκη οδεύουν οι Εργατικοί

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση της ΝΔ, μάχη για την τέταρτη θέση

Μπάιντεν-Νετανιάχου: Τηλεφωνική επικοινωνία για εκεχειρία και ομήρους στη Γάζα

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα