ΑΘΗΝΑ
08:41
|
02.05.2024
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί συνεχίζουν τους αυστηρούς ελέγχους έχοντας επιβάλει μέσα στο 2023 πρόστιμα τα οποία αγγίζουν τα 5,5 εκ. ευρώ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο ύψους 230.150 ευρώ επιβάλλεται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα στην εταιρεία BIC ΒΙΟΛΕΞ Μ.Α.Ε, επειδή διέθεσε σχολικά είδη παραβιάζοντας το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπίστωσαν ότι η εταιρεία διέθεσε 73 κωδικούς προϊόντων (στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, γόμες και ξύστρες) με υψηλότερο μεικτό περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται στην εταιρεία πρόστιμο 230.150 ευρώ, δηλαδή, το διπλάσιο από το όφελος που αποκόμισε από την πώληση αυτών των προϊόντων, κατά παράβαση της νομοθεσίας για το μεικτό περιθώριο κέρδους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σκρέκας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης συνεχίζουν τους αυστηρούς ελέγχους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας και μέσα στο 2023 έχουν επιβληθεί πρόστιμα τα οποία αγγίζουν τα 5,5 εκ. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα