ΑΘΗΝΑ
15:22
|
20.05.2024
Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης είναι 9 και διερευνώνται άλλα 20 ύποπτα περιστατικά.
Ποντίκια μεταδίδουν την ασθένεια της λεπτοσπείρωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα κρούσματα ασθένειας της λεπτοσπείρωσης, μίας ασθένειας που προκαλείται από τρωκτικά, αναφέρονται σε πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας καθώς σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας,Φώτη Σερέτη, έχει καταγραφεί επισήμως ο ι ο θάνατος τουλάχιστον ενός ανθρώπου από τη συγκεκριμένη νόσο και η νοσηλεία άλλων δύο με την ίδια αιτία. Υπό διερεύνηση είναι άλλα 20 ύποπτα κρούσματα της ίδιας νόσου.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης είναι 9 και διερευνώνται άλλα 20 ύποπτα περιστατικά.

Όπως τόνισε ο Φώτης Σερέτης, μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.272 προσελεύσεις στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των υπό επιτήρηση μονάδων υγείας στη Θεσσαλία.

Από τις προσελεύσεις αυτές οι 32 έχουν καταγραφεί ως λοίμωξη του γαστρεντερικού και οι 86 ως λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και από τους ελέγχους που έγιναν οι 49 είχαν θετικό έλεγχο για SARS – CoV2.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ τόνισε πως έχουν γίνει 1.761 για τέτανο και 164 σε παιδιά για ηπατίτιδα Α. Ανέφερε, επίσης, για ένα νέο κρούσμα με τον ιό του Δυτικού Νείλου που εντοπίστηκε στα Τρίκαλα.

Τι είναι η λεπτοσπείρωση

Η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη η οποία παρατηρείται σε ανθρώπους και ζώα και προκαλείται από τον μικροοργανισμό που ονομάζεται λεπτόσπειρα (Leptospira spp). Το υγρό περιβάλλον και η παρουσία οργανικών υλικών συντελούν στην παρατεταμένη επιβίωση του μικροβίου. Εκδηλώνεται με πυρετό, κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, και, λιγότερο συχνά, μηνιγγίτιδα, εξάνθημα, ίκτερο ή νεφρική ανεπάρκεια. Η νόσος, όμως, μπορεί να εμφανιστεί και με ήπια συμπτωματολογία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τονίζει ότι είναι απαραίτητη η λήψη και τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης και πιθανής μόλυνσης από λεπτόσπειρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: «Η ειδική επιχείρηση συνεχίζεται» παρά τη λήξη της θητείας Ζελένσκι

Τζούλιαν Ασάνζ: «Πράσινο φως» για νέα έφεση κατά της απόφασης έκδοσης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα