ΑΘΗΝΑ
08:19
|
26.06.2024
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα, καθώς δεν υπάρχει συνεργασία δήμου και περιφέρειας.
Άταφα τα νεκρά ζώα στη Θεσσαλία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί να έχουν περάσει 20 ημέρες και πλέον από το ισχυρό χτύπημα του «Daniel» στη Θεσσαλία, ωστόσο, ακόμα και σήμερα παραμένουν άταφα εκατοντάδες νεκρά ζώα, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι των πλημμυροπαθών χωριών της περιοχής.

Ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων από τη Ζηλευτή Τρικάλων ζει τον δικό του «Γολγοθά», καθώς έχασε περίπου 700 αιγοπρόβατα, ενώ οι ιθύνοντες δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τη διαδικασία περισυλλογής τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα. Μιλώντας στο κανάλι το πρωί της Παρασκευής (29/9), η κτηνοτρόφος Ιωάννα Καρρά ανέφερε, ότι δεν υπάρχει οργάνωση και συνεργασία μεταξύ της εταιρείας καύσης των ζώων, του δήμου και της περιφέρειας.

«Το δυσάρεστο είναι, ότι έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για να γίνει η λογική διαδικασία. Να έρθουν δηλαδή και να συλλέξουν τα νεκρά ζώα. Τις πρώτες ημέρες δεν είχε υποχωρήσει το νερό οπότε δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ζώα έξω. Αφού υποχώρησε, ήταν θέμα του δήμου και της εταιρείας να έρθουν να τα παραλάβουν. Ακολουθούν μια διαδικασία. Ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια και την εταιρεία μεταφέρουν τα ζώα. Η εταιρεία όμως έπρεπε να είχε και κατευθυντήριες γραμμές», πρόσθεσε η ίδια.

Τα ζώα λοιπόν, από τη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα ξεκίνησαν να συλλέγονται μόλις προχτές. «Τα βγάλαμε την περασμένη Πέμπτη και τα μισά τα πήραν προχτές μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ευελπιστούμε τα υπόλοιπα να τα πάρουν σήμερα το πρωί», σημείωσε η κ. Καρρά και εξήγησε ότι στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας η διαδικασία έγινε μέσα σε 3 μέρες. «Εμάς έχουν περάσει 20», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη 17χρονης στη Λεωφόρο Αθηνών

Επέστρεψε στην Αυστραλία ο Τζούλιαν Ασάνζ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ρέθυμνο

Αυλαία στη δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα