ΑΘΗΝΑ
07:55
|
27.04.2024
ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απηύθυνε χαιρετισμό στην πολιτική συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία το βράδυ του Σαββάτου.
Δημήτρης Κουτσούμπας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η αποψινή μας συγκέντρωση είναι η καλύτερη απάντηση στη “βουβαμάρα” που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ προφανώς και με την ανοχή των άλλων κομμάτων και τη συνδρομή Μέσων Ενημέρωσης γύρω από τη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών οι οποίες πραγματοποιούνται σε μόλις μια εβδομάδα. Και η ακόμα καλύτερη απάντηση θα είναι βέβαια η υπερψήφιση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη Νέα Ιωνία με δήμαρχο τον Πέτρο Αλέπη και στην Περιφέρεια με περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του στην πολιτική συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία το βράδυ του Σαββάτου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας.

Κάλεσε σε ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα της συζήτησης με ουσιαστικούς όρους, για το τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές και ανάδειξη περισσότερων «αγωνιστών δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων που, μαζί με τον λαό, θα παλεύουν για τις δικές τους ανάγκες, τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι η «βουβαμάρα» που προσπαθούν να επιβάλλουν «λέει καταρχήν, ότι φοβούνται την αντιπαράθεση, γιατί είναι εκτεθειμένοι, γιατί ξέρουν ότι θα δυσκολευτούν να πείσουν».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να εκφραστεί απέναντι στους εκλεκτούς της στους δήμους και τις Περιφέρειες, η οργή και η αγανάκτηση που υπάρχει σε μεγάλο κομμάτι του λαού για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της νέας μόλις τρίμηνης κυβερνητικής της θητείας, που δεν ήταν και λίγα ήδη» είπε αναφερόμενος «στην τεράστια ακρίβεια, στους καθηλωμένους μισθούς την ώρα που τα κέρδη και τα φορολογικά έσοδα σπάνε ρεκόρ, στην παραπέρα νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας με τις 13 ώρες δουλειάς που έφερε ο νόμος του Γεωργιάδη, αλλά και για τη νέα επίθεση που εξαπολύουν στους μικροεπαγγελματίες».

«Οργή και αγανάκτηση γιατί ολόκληρη η Θεσσαλία, η Στερεά, βούλιαξαν στη λάσπη, ο Έβρος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Δυτική Αττική, η Πάρνηθα, μυρίζουν ακόμα καμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι βαριά εκτεθειμένοι, και το ξέρουν, γιατί από πάνω μέχρι κάτω, κυβερνήσεις, δήμοι και Περιφέρειες, διαχρονικά υλοποιούν την εγκληματική πολιτική που θυσιάζει την προστασία των λαϊκών περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος, μέχρι και της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους. Έκαναν σημαία τους την πολιτική που θεωρεί αχρείαστο κάθε έργο που δεν υπόσχεται κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη λεγόμενη “ανταποδοτικότητα”, με χαράτσια δηλαδή στο λαό» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Είπε ακόμα ότι «αυτή η “βουβαμάρα” για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βολεύει, εκτός από τη ΝΔ, και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» υπενθυμίζοντας ότι «σε πολλές περιπτώσεις οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι και δικοί τους υποψήφιοι. Όπως στην Περιφέρεια Κρήτης και στον Δήμο Πειραιά που έχουν κοινό υποψήφιο η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ή στον Δήμο Περιστερίου που στηρίζουν και οι τρεις τον νυν δήμαρχο της ΝΔ» καθώς «η σύγκλιση ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα στα κρίσιμα κεντρικά ζητήματα, στο επίπεδο της Τοπικής Διοίκησης γίνεται πλήρης ταύτιση».

Απευθυνόμενος σε «όσους νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί και τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθώντας σήμερα τις εξελίξεις σε αυτό το κόμμα πιθανώς με ένα αίσθημα έκπληξης ή αμηχανίας» είπε ότι «τώρα πια είναι η ώρα των συμπερασμάτων και των αποφάσεων. Είναι η ώρα να κοπεί οριστικά ο ομφάλιος λώρος με τον συγκεκριμένο χώρο, όπως κι αυτός ο χώρος έχει κόψει κάθε δεσμό με ό,τι θυμίζει αριστερά, εργατικό – λαϊκό κίνημα».

«Υπάρχει άλλη απόδειξη, με την εκλογή Κασσελάκη, ότι αυτό το κόμμα έχει πια ολοκληρώσει την πορεία ενσωμάτωσής του στο σύστημα και μάλιστα με έναν τρόπο που πριν μια δεκαετία μπορεί σε κάποιους να φάνταζε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας;» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «όλα όσα παρακολουθούμε καθημερινά σε ζωντανή σύνδεση ατέλειωτου τηλεοπτικού χρόνου, είναι απλώς η φυσιολογική κατάληξη μιας μακράς πορείας που ακολούθησε αυτός ο χώρος διαχρονικά, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα από τότε που ανέλαβε να ξελασπώσει το σύστημα από τις δυσκολίες του, και από τη θέση της κυβέρνησης των μνημονίων».

«Αυτή την πορεία την στήριξαν όλα τα στελέχη του, ακόμα και όσοι προσπαθούν να εμφανιστούν ως θεματοφύλακες ενός δήθεν πιο αριστερού χαρακτήρα, χωρίς μάλλον να πείθουν κανέναν» πρόσθεσε.

«Αλήθεια, όσοι μιλάνε σήμερα μονότονα για το φαινόμενο της “μεταπολιτικής”, πότε οι ίδιοι εναντιώθηκαν στην πολιτική της πρόσδεσης της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στις προνομιακές φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις σε εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, σε ό,τι δηλαδή εκφράζει με εμφαντικό τρόπο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μάλλον το τελικό στάδιο, η πιο ακραία εκδοχή της λογικής του περιβόητου δήθεν “μικρότερου κακού”, που έφτασε πια στο να γίνουν σε όλα ακριβώς όπως και η ΝΔ, μήπως και τη νικήσουν κάποτε…

Είναι το τελικό στάδιο της λογικής του να περιμένουμε ξανά έναν σωτήρα από τα πάνω κι από το πουθενά, να διασχίσει τον Ατλαντικό να μας λύσει τα προβλήματα, έστω και σε πιο λάιτ εκδοχή και φτάσαμε τώρα, εκτός από τον πολιτικό εκφυλισμό, μέχρι και στον αξιακό εκφυλισμό, με έναν αρχηγό που μιλάει “στον λαό του”, που, μαζί με την οικογένειά του, έρχεται για να προσφέρει – λέει- πολλά στον τόπο…» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τις αξίες και τα ιδανικά όλων όσων νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί άνθρωποι, προσθέτοντας «χώρια που για άλλη μία φορά, όπως τόσες και τόσες τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα στα στελέχη της ΝΔ να γελάνε και τα μουστάκια τους και να παρουσιάζονται ως δικαιωμένοι, αφού και οι δήθεν “αριστεροί”, τελικά είναι σαν τα μούτρα τους, όπως λένε».

«Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της άλλης Κυριακής, είναι μια ευκαιρία για όλους όσοι και όσες έχετε ακόμα παραμείνει σε αυτό το πολιτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, να ακολουθήσετε το παράδειγμα πολλών που προηγήθηκαν, που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και δεν το μετάνιωσαν» υπογράμμισε.

«Δεν ένιωσαν ούτε στιγμή προδομένοι και σήμερα αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, ενωμένοι τον δρόμο της τιμής και του αγώνα. Γιατί απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ!» τόνισε και πρόσθεσε:

«Για να μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή ότι ο χάρτης βάφτηκε μπλε. Θέλουμε και επιδιώκουμε να του κοπεί το γέλιο. Με τα ποσοστά της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού και δω στη Νέα Ιωνία, στην Περιφέρεια της Αττικής, να είναι πάρα πολύ ψηλά.

Για να είναι περισσότεροι οι εκλεγμένοι στον Δήμο και στην Περιφέρεια, που δεν θα είναι τα “καλά παιδιά” των κυβερνήσεων, ούτε θα δηλώνουν αναρμόδιοι απέναντι στα λαϊκά προβλήματα αλλά θα μπαίνουν μπροστά στη διεκδίκηση του λαού για αυτά».

«Πάμε, λοιπόν, στη μία βδομάδα που απομένει, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να φτάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες της Νέας Ιωνίας στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Με υποψήφιο δήμαρχο Νέας Ιωνίας τον σύντροφο Πέτρο Αλέπη και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον σύντροφο Γιάννη Πρωτούλη» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα