ΑΘΗΝΑ
01:50
|
04.05.2024
Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η ισραηλινή κατοχή αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, της Ευρώπης και του κόσμου.
Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η ισραηλινή κατοχή αποτελεί άμεση απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, της Ευρώπης και του κόσμου, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Σε δήλωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, η ΠΑ ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του αρχηγού του Ισραηλινού Στρατού Χέρζι Χαλέβι, στις οποίες θεωρούσε τη Δυτική Όχθη άμεση απειλή για την Ευρώπη, επαναλαμβάνουν ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν χάνουν καμία ευκαιρία να δυσφημήσουν τους Παλαιστίνιους.

Η δήλωση τονίζει ότι ο Χαλέβι: «Ανάτρεψε την πραγματικότητα στο έδαφος για να κρύψει το γεγονός ότι η ύπαρξη της ισραηλινής κατοχής στη γη των Παλαιστινίων αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα, η ανακοίνωση τονίζει την ισραηλινή κατοχή: «Είναι η κύρια αιτία της έντασης στην περιοχή και είναι η άμεση απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, της Ευρώπης και όλου του κόσμου».

Το Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε τους Ισραηλινούς αξιωματούχους κατοχής ότι μίλησαν για τα πάντα: «Αποφεύγοντας όμως να μιλήσουν για την κατοχή τους στα παλαιστινιακά εδάφη».

Πρόσθεσε: «Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατοχής προσπαθούν να παραπλανήσουν τα παγκόσμια όργανα και τους παγκόσμιους ηγέτες όποτε μιλούν για την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση. Ο παλαιστινιακός λαός είναι θύμα της συνεχούς ισραηλινής κατοχής και των εγκλημάτων της, καθώς και θύμα των διεθνών διπλών σταθμών και της έλλειψης θάρρους να ασκηθεί κριτική στις παραπλανητικές ισραηλινές θέσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα