ΑΘΗΝΑ
05:25
|
26.06.2024
Οι θανατηφόρες πυρκαγιές αποτελούν συνήθη κίνδυνο στην Αίγυπτο, όπου οι κανονισμοί πυροπροστασία σπάνια τηρούνται.
Άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πολυώροφο κτίριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο πολυώροφο αρχηγείο της αστυνομίας στην αιγυπτιακή πόλη Ισμαηλία, τραυματίζοντας τουλάχιστον 38 άτομα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν αναφέρθηκαν έως τώρα θύματα, αλλά η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς στο κτίριο υπάρχουν αστυνομικοί και στρατιώτες όλο το 24ωρο και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι βρίσκονταν μέσα όταν ξέσπασε η φωτιά.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες να ξεπηδούν από ορόφους του κτιρίου, ενώ φέρεται να έχει καταρρεύσει τμήμα της πρόσοψης.

Τα νοσοκομεία της πόλης τέθηκαν σε επιφυλακή και στο σημείο όπου στρατιωτικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδιναν μάχη με τις φλόγες έφτασαν 50 ασθενοφόρα, ενώ σε επιφυλακή τέθηκαν και δύο αεροσκάφη για την περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά τραυματιών. Η πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται έως τώρα παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα και τουλάχιστον δύο φέρουν εγκαύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ οι αρχές δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για την φωτιά, που ξέσπασε την ημέρα που ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι αναμενόταν να ανακοινώσει –σύμφωνα με υποστηρικτές του– την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Οι θανατηφόρες πυρκαγιές αποτελούν συνήθη κίνδυνο στην Αίγυπτο, όπου οι κανονισμοί πυροπροστασία σπάνια τηρούνται και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συχνά αργούν να φτάσουν στους τόπους όπου εκδηλώνονται πυρκαγιές.

Τον Αύγουστο του 2022, μια πυρκαγιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σκότωσε 41 πιστούς σε εκκλησία του Καΐρου, προκαλώντας εκκλήσεις για βελτίωση της υποδομής της χώρας και τον χρόνο απόκρισης της πυροσβεστικής.

Τον Μάρτιο του 2021, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στην πρωτεύουσα, ενώ το 2020, δύο πυρκαγιές σε νοσοκομεία άφησαν πίσω τους 14 νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το γατάκι που βασάνισαν και ακρωτηρίασαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα