ΑΘΗΝΑ
11:44
|
30.04.2024
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανήγγειλε την τοποθέτηση 750 νέων καμερών παρακολούθησης της κίνησης στην Αττική.
Κάμερες παρακολούθησης κίνησης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αυστηροποίηση του ΚΟΚ για συγκεκριμένες παραβάσεις, που θα οδηγήσουν σε πολύμηνη αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και στην εγκατάσταση νέων 750 καμερών σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής με ενίσχυση των κέντρων επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανήγγειλε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε ό,τι αφορά την αυστηροποίηση του ΚΟΚ, ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως αν κάποιος είναι υπότροπος μπορεί να του αφαιρεθεί το δίπλωμα για χρόνια ή ακόμα και οριστικά.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου τόνισε πως συμπεριλαμβάνεται και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της καθημερινότητας των οδηγών.

Όπως τόνισε, η Τροχαία δεν μπορεί από μόνη της να λύσει την αύξηση της κίνησης των οχημάτων στις οδικές αρτηρίες αλλά μπορεί να ενισχύσει την παρουσία της «και να μειώσει την ταλαιπωρία των οδηγών» περιορίζοντας φαινόμενα όπως το διπλοπαρκάρισμα, η καταπάτηση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, τους αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας, την ηχορύπανση από τις «πειραγμένες» εξατμίσεις, κ.α.

Ανήγγειλε επίσης την τοποθέτηση 750 καμερών σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και την ενίσχυση των κέντρων επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Οι νέες κάμερες, που θα λειτουργούν συνεπικουρικά με τις ήδη υπάρχουσες κάμερες της ΕΛΑΣ και της Περιφέρειας Αττικής, υποτίθεται πως «θα συμβάλλουν ουσιαστικά στα τροχαία ζητήματα όσο και στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».

Επιπρόσθετα, στόχος του Υπουργείο, όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου είναι μέσα σε ένα μήνα να «βγει στον αέρα» ο διαγωνισμός για τις κάμερες που θα φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί και τα περιπολικά, που είχε μπλοκαριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για την κάλυψη μεγάλου μέρους της δαπάνης για την αγορά των καμερών, θα χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι.

Ο Οικονόμου προανήγγειλε αλλαγές στην δομή του Υπουργείου και του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, λέγοντας πως χρειάζεται «μια προσαρμογή σε μια σειρά από πράγματα», όπως οργανωμένες δομές επιτελικού σχεδιασμού, διαχείρισης κρίσεων, διεθνών σχέσεων, κ.α.

Ειδική μέριμνα διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει και στο θέμα της εντεινόμενης νεανικής εγκληματικότητας. Με αφορμή την χθεσινή σύλληψη 87 ατόμων, εκ των οποίων οι 62 ήταν ανήλικοι στη Νέα Ιωνία Αττικής, που σκόπευαν να συγκρουστούν μεταξύ τους για οπαδικές διαφορές, θα έχει αύριο συνάντηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη προκειμένου να συζητήσουν τρόπους δράσης.

Επιπρόσθετα δήλωσε ότι εξετάζεται η δημιουργία μια εφαρμογής όπως του «κουμπιού πανικού», όπως αντίστοιχα έχει δημιουργηθεί για τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της καταπολέμησης του φαινόμενου της βίας μεταξύ ανηλίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα