ΑΘΗΝΑ
10:41
|
03.05.2024
Ο Μητσοτάκης δεν είδε ευθύνες της κυβέρνησής του στις τελευταίες καταστροφές, κατανοώντας από την άλλη τις αντιδράσεις των πολιτών.
Από τη συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι πρώτες 100 ημέρες μου φάνηκαν χίλιες» ανέφερε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μετατοπίζοντας το βάρος της ευθύνης της κυβέρνησής του στον συνήθη ύποπτο: την κλιματική αλλαγή.

«Κληθήκαμε φέτος το καλοκαίρι, αμέσως μετά τις εκλογές, να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές, μία τεράστια πυρκαγιά και στη συνέχεια πλημμύρες οι οποίες ήταν τέτοιας έκτασης που δεν είχαμε ποτέ συναντήσει στην πατρίδα μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο Βόλος πλημμύρισε δύο φορές μέσα σε 20 ημέρες» είπε ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τις εγκληματικές παραλείψεις και την αδράνεια σε αποτελεσματικά αντιπλημμυρικά έργα.

Στη συνέχεια προσπάθησε να εκτονώσει τις εξόφθαλμες ευθύνες της κυβέρνησής του αλλά και των προηγούμενων λέγοντας πως «είναι λογικό να υπάρχει μία στεναχώρια και να υπάρχει επίσης μία απαίτηση από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα από αυτά τα οποία έχουμε μπορέσει να κάνουμε».

Παρόλα αυτά, και ενώ πολλές δεκάδες χιλιάδες Θεσσαλοί είναι πνιγμένοι ως σήμερα στις λάσπες και τα (παλιά και νέα) χρέη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε δίχως αιδώ στις «θετικές εξελίξεις» της ελληνικής οικονομίας, για να αναγκαστεί λίγα λεπτά αργότερα να παραδεχθεί  πως «όλα σκεπάζονται από τα γεγονότα της στιγμής, πόσο μάλλον όταν μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να καταστρέφονται ζωές και περιουσίες δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας».

Ναι σε Κικίλια και Αγοραστό. Όχι σε Μπέο

Επέμεινε να στηρίζει ανεξήγητα τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια, και δικαιολόγησε τις αποτυχίες του προσθέτοντας πως «ποτέ δεν τέθηκε θέμα αποχώρησής του» από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, στήριξε και την υποψηφιότητα του Νεοδημοκράτη περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στη Θεσσαλία υπό την προϋπόθεση ότι «δεν θα υπάρξουν στοιχειοθετημένες κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη».

Ακάλυπτο άφησε μόνο τον ανεκδιήγητο δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο. Ερωτηθείς για το βίαιο επεισόδιο του δημάρχου Βόλου με νεαρό πολίτη το καταδίκασε όπως και «οποιαδήποτε πράξη βίας, πόσο μάλλον αυτό το περιστατικό». Όπως είπε, «ο κύριος Μπέος δεν έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας» ενώ «και στις προηγούμενες εκλογές εκλέχτηκε κόντρα στον υποψήφιο» που υποστηρίζαμε διακριτικά.

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως μέλημα της ΝΔ είναι να κερδίσει όσες περισσότερες περιφέρειες γίνεται επειδή «οι Περιφερειάρχες έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρικτικό, στις κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης, έχουν να διαχειριστούν παραπάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, και είναι σημαντικό να γνωρίζει η κυβέρνηση, ότι μπορούμε να έχουμε ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε και οι οποίοι συμμερίζονται και το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα».

Ακρίβεια και…Κασσελάκης

Αναπόφευκτα του υποβλήθηκε ερώτηση και για την ακρίβεια.

Ο Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια» αλλά υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής αναμασώντας τις «χάρες» του πενιχρού επιδόματος Market Pass και «μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς» σε συνδυασμό «με μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς».

Τέλος, σχολίασε και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Του ευχήθηκε καλή επιτυχία παρατηρώντας ότι επί του παρόντος δεν άκουσε ουσιαστικό, τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πόσο νέος είναι τελικά ο κύριος Κασσελάκης όταν έχει υπαρχηγούς τον κύριο Παππά και τον κύριο Πολάκη; Εκεί υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, αν τελικά αυτό το οποίο παρουσιάζεται ως νέο δεν είναι τίποτα άλλο από μια νέα βιτρίνα η οποία ανακυκλώνει τα πιο παλιά, τα πιο φθαρμένα υλικά, τα οποία καταδικάστηκαν με εκκωφαντικό τρόπο στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου» είπε σε άλλο σημείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα από τους θεατές

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα