ΑΘΗΝΑ
04:00
|
18.05.2024
Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά συμφώνησε για την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αρμενία.
Η Κατρίν Κολονά στο Γερεβάν της Αρμενίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας  της Αρμενίας, που εκφράζει φόβους για παραβίαση της εδαφικής της ακεραιότητας από το Αζερμπαϊτζάν, κατέγραψε με δηλώσεις απόψε διπλωματική πηγή στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, μιλώντας τηλεφωνικά από το Γερεβάν της Αρμενίας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τόνισε πως συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αρμενικής κυβέρνησης, θυμίζοντας πως η Αρμενία «είναι μία δημοκρατία υπό την πίεση της Ρωσίας και της οποίας η εδαφική ακεραιότητα διακυβεύεται ή απειλείται». Ζήτησε επίσης να συνυπολογιστεί «αυτό που συμβαίνει στον Καύκασο» παράλληλα με ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Παράλληλα η Κολονά συμφώνησε για την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αρμενία, λέγοντας πως η χώρα της συμφώνησε στη σύναψη μελλοντικών συμβολαίων με την Αρμενία που θα επιτρέψουν την παράδοση στρατιωτικού υλικού στη χώρα ώστε να μπορεί να διασφαλίσει την άμυνά της.

Η Γαλλίδα υπουργός δε διευκρίνισε τον εξοπλισμό που αφορούν τα συμβόλαια αλλά διαβεβαίωσε ότι το Παρίσι θα ενεργήσει «σε αυτόν τον τομέα με πνεύμα ευθύνης και από τις δύο πλευρές και χωρίς πνεύμα κλιμάκωσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα