ΑΘΗΝΑ
05:23
|
08.12.2023
Ο Μολδαβός πρεσβευτής έμαθε πως απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία σε πρόσωπα που εμπλέκονται στον περιορισμό των δικαιωμάτων Ρώσων δημοσιογράφων στη Μολδαβία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε απόψε πως κάλεσε για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Μολδαβίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Κρεμλίνο εξηγεί πως πήρε αντίμετρα μετά την απέλαση στις 13 Σεπτεμβρίου του επικεφαλής του παραρτήματος που διατηρούσε στη Μολδαβία το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ο Μολδαβός πρεσβευτής ενημερώθηκε πως «απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία σε ορισμένα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα στον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου και των δικαιωμάτων Ρώσων δημοσιογράφων στη Μολδαβία, καθώς και στην υποκίνηση αντιρωσικών αισθημάτων».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, πάντως, δεν κατονομάζονται τα πρόσωπα στα οποία απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Μολδαβίας

Νωρίτερα, σήμερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Μολδαβίας έδωσε το πράσινο φως στα μέλη του φιλορωρικού κόμματος Shor που είχε τεθεί εκτός νόμου τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις τοπικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι ή σαν μέλη άλλων κομμάτων.

Σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters αναφέρεται πως ήδη οι σύμμαχοι και στελέχη του κόμματος Shor δημιούργησαν ένα νέο κόμμα με το όνομα «Ευκαιρία» ώστε να συμμετάσχουν ανεμπόδιστα στις εκλογές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς επηρεάζουν οι ΗΠΑ το Ισραήλ

Συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν για ανταλλαγές αιχμαλώτων

Ιερουσαλήμ: Ακροδεξιοί και αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια

Βενεζουέλα: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας προσφεύγει η Γουιάνα με «πλάτες» των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα