ΑΘΗΝΑ
07:57
|
01.05.2024
Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με έναν από τους βασικούς εσωκομματικούς επικριτές του.
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Φίλης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί στις 11:00 με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά την συνάντηση με την Πρόεδρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Νίκο Φίλη, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του έχει ασκήσει δριμεία κριτική από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αποτελεί έναν από τους αυστηρότερους επικριτές του νέου Προέδρου, έχοντας χαρακτηρίσει τον Κασσελάκη ως «Τραμπ», και κάνοντας λόγο για φαινόμενο «μεταπολιτικής», ενώ έχει σημειώσει ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ανάγκη από «μεσσίες» και «σωτήρες».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ανακοινώσει, κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star, πριν από λίγες μέρες, την πρόθεση του να συναντήσει τον Νίκο Φίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη ζητήσει από τον κ. Φίλη να τον δω από κοντά, δυο φορές μάλιστα».

Εκτιμάται ότι στη συνάντηση ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να εκτονώσει το κλίμα έντασης εντός του κόμματος, μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης θα μεταβεί στην Κύπρο όπου έως τις 5 Οκτωβρίου θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τηρεί την παράδοση η πρώτη επίσκεψη να γίνεται στην Κύπρο ενώ να θυμίσουμε ότι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν είχε αποκαλέσει «κρατίδιο» τα Κατεχόμενα, αν και στη συνέχεια ανασκεύασε τη δήλωσή του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα επίσκεψης του Στέφανου Κασσελάκη στην Κύπρο:

Τρίτη 3/10

Στις 20:45 άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Τετάρτη 4/10

Από τις 08:30 έως τις 09:00: Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο Μακεδονίτισσας – Αεροσκάφος Norartlas – Mνημείο Μάνας του Αγνοουμένου.

Από τις 09:30 έως τις 10:15: Kατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Από τις 10:45 έως τις 11:45: Ακρόαση από τον Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, (Προεδρικό Μέγαρο) – Δηλώσεις μετά τη συνάντηση.

Από τις 12:05 έως τις 12:50: Επίσκεψη στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

Από τις 13:15 έως τις 13:45: Συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, (Βουλή Αντιπροσώπων).

Από τις 13:55 έως τις 15:15: Γεύμα με τον γγ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Από τις 15:30 έως τις 16:00: Συνάντηση με την πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου, (πρεσβευτική κατοικία).

Από τις 16:00 έως τις 16:10: Σύντομη ξενάγηση στη Νεκρή Ζώνη από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Από τις 18:00 έως τις 18:30: Συνάντηση με τον πρόεδρο Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλα Παπαδόπουλο, (πρεσβευτική κατοικία).

Από τις 18:30 έως τις 19:00: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών – ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, (πρεσβευτική κατοικία).

Από τις 19:00 έως τις 19:30: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ), Μαρίνο Κλεάνθους, (πρεσβευτική κατοικία).

Από τις 19:30 έως τις 20:00: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, (πρεσβευτική κατοικία).

Στις 20:30: Δείπνο παρατιθέμενο από τον πρέσβη της Ελλάδας

Πέμπτη 5/10

Στις 08:10: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Hρωομαρτύρων Καβάζογλου-Μισιαουλή με τον γγ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Στις 08:40: Aναχώρηση από Αθηένου για Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Στις 10:15: Αναχώρηση για Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα