ΑΘΗΝΑ
03:07
|
29.05.2024
Τα εύλογα ερωτηματικά που έθεσε στην εκπομπή της στο Halk TV έναντι της κυβερνητικής εκδοχής περί τρομοκρατίας, της κόστισαν την ελευθερία της.
Η Τουρκάλα δημοσιογράφος Αϊσενούρ Αρσλάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ελευθερία της Τουρκάλας δημοσιογράφου Αϊσενούρ Αρσλάν κόστισαν σήμερα τα σχόλια που έκανε στην εκπομπή της στο κανάλι Halk TV, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Κυριακής στην Άγκυρα.

Η δημοσιογράφος του καναλιού Halk TV συνελήφθη μόνον και μόνον γιατί τόλμησε να διατυπώσει ορισμένα ερωτήματα…

Η Αρσλάν σχολίασε τότε την επίθεση αμφισβητώντας την κυβερνητική εκδοχή περί τρομοκρατών λέγοντας:

«Ίσως το άτομο αυτό να μην ήξερε ότι υπήρχε βόμβα πάνω του. Δεν μπορείς να έρχεσαι και να πεθαίνεις χωρίς να κάνεις τίποτα. Αν με ρωτάτε, δεν μου κολλάει τίποτα, ανατινάχθηκε από το πουθενά. Γιατί να σκοτώσεις κάποιον στην Καισάρεια και να πεις ‘έρχομαι, ε, έχω βόμβες στην πλάτη μου και πιστόλια στη μέση μου’ ενώ θα μπορούσε να κλέψει ένα αυτοκίνητο στην Άγκυρα και να το βάλει μπροστά να φύγει…».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έρευνα του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, RTÜK, που ξεκίνησε έρευνα κατά της Halk TV και της Αϊσενούρ Αρσλάν προκαλώντας στη συνέχεια τη σύλληψή της στο σπίτι της στο Σαριγέρ από μέλη της Διεύθυνσης της Αντιτρομοκρατικής Υποδιεύθυνσης της Κωνσταντινούπολης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα από την Κύπρο αύριο, ο εμίρης του Κατάρ

Ενδυνάμωση του ΕΣΥ ζήτησε από τη Ρόδο ο Ανδρουλάκης

Πυρά Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ για το νέο μακελειό στη Γάζα

Δημοσκόπηση Μetron Αnalysis: Μακριά από τον στόχο η ΝΔ-Άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα