ΑΘΗΝΑ
04:34
|
22.05.2024
Στα αρχεία φέρονται να συμπεριλαμβάνονται και προσωπικές φωτογραφίες πολιτικών αντιπάλων του Νετανιάχου.
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανήλθε ξανά στην πρωθυπουργία του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν έχει στην κατοχή του μυστικούς φακέλους που περιλαμβάνουν λίστες δημοσιογράφων που δωροδοκήθηκαν από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε στο πρακτορείο Al Mayadeen μια «ιρανική πηγή ασφαλείας».

Η πηγή αποκάλυψε ότι τα αρχεία διέρρευσαν από την ισραηλινή αντιπολίτευση και περιλαμβάνουν μια λίστα με προσωπικές πληροφορίες για πρόσωπα των ευρωπαϊκών, αμερικανικών και ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, καθώς και τα χρηματικά ποσά που έχουν λάβει μέχρι στιγμής.

Προσωπικές φωτογραφίες αντιπάλων

Σύμφωνα με την πηγή, τα μυστικά αρχεία φορτώθηκαν σε ένα USB στο οποίο περιλαμβάνονταν και προσωπικές φωτογραφίες Ισραηλινών αξιωματούχων, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Εχούντ Μπάρακ και Εχούντ Ολμέρτο και ο πρώην υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ.

Τα αρχεία και οι φωτογραφίες διατηρούνταν στην κατοχή του Νετανιάχου και περιλαμβάνουν εξαιρετικά προσωπικές πληροφορίες αξιωματούχων και πολιτικών που του αντιτίθενται, τόνισε η πηγή.

Η ιρανική πηγή ασφαλείας ανέφερε στο Al Mayadeen ότι οι προσωπικές φωτογραφίες και τα μυστικά αρχεία βρίσκονται πλέον στην κατοχή της ιρανικής ασφάλειας και ενδέχεται να δημοσιευτούν αργότερα.

Προηγούμενες φερόμενες διαρροές γύρω από τις δικαστικές περιπέτειες του Νετανιάχου

Στις 8 Σεπτεμβρίου, οι Tehran Times αποκάλυψαν ότι το Ιράν είχε πρόσβαση σε ολόκληρο το ισραηλινό δικαστικό αρχείο, το οποίο περιέχει «ευαίσθητο» υλικό για τις περιπέτειες του Νετανιάχου στα ισραηλινά δικαστήρια.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Al Mayadeen είχε αναφέρει, επικαλούμενο και πάλι μια ιρανική πηγή ασφαλείας, ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «εμπλεκόταν σε μια επικίνδυνη δικαστική υπόθεση».

Τότε, η πηγή είπε στο Al Mayadeen ότι η ισραηλινή δικαιοσύνη δεν είχε ακόμη δημοσιεύσει τον φάκελο, επειδή αποτελούσε απειλή για την «εθνική ασφάλεια του Ισραήλ», τονίζοντας ότι εάν δημοσιευόταν το περιεχόμενο αυτού του υλικού, η πολιτική καριέρα του Νετανιάχου θα ετίθετο σε κίνδυνο.

Οι Tehran Times ανέφεραν τότε ότι τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι «ο Νετανιάχου και η σύζυγός του Σάρα πάσχουν από υποτροπιάζουσα ψυχιατρική νόσο, η οποία ώθησε ένα μέλος του κόμματος του [αντιπολιτευόμενου] Γιαΐρ Λαπίντ να προσφύγει στο δικαστικό σώμα για να αμφισβητήσει την ικανότητα του Νετανιάχου για το κορυφαίο αξίωμα του Ισραήλ».

«Το μέλος του κόμματος του Λαπίντ πήγε στο δικαστήριο ολόκληρη την ιατρική υπόθεση του Νετανιάχου και της συζύγου του με την ελπίδα να του απαγορευθεί να αναλάβει δημόσιο αξίωμα για λόγους ψυχικής υγείας», ανέφερε ο ιρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος τις πληροφορίες που φέρεται να έλαβε.

Επιπλέον, οι Tehran Times αποκάλυψαν ότι ανώτερος δικαστικός αξιωματούχος ανέστειλε την υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι «το δικαστήριο δεν έχει την εξουσιοδότηση να εξετάσει αυτήν την υπόθεση και ότι το προχώρημά της θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ».

Ο ιρανικός ιστότοπος σημείωσε ότι «εκτός από αυτή την υπόθεση, ο Νετανιάχου αντιμετώπισε και άλλες αγωγές», οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει «λόγω δωροδοκιών, εκφοβισμού και πολιτικής επιρροής».

Η Tehran Times τόνισε ότι «περισσότερες από 70.000 σελίδες δικαστικών εγγράφων, μερικά από τα οποία έχουν σφραγιστεί ως μυστικά και άκρως απόρρητα, έχουν διαρρεύσει και εξετάζονται και αναλύονται».

Οι Tehran Times εκτιμούσαν τότε ότι «η διαρροή του δικαστικού αρχείου του Ισραήλ είναι μια ακόμη ένδειξη του πόσο ευάλωτο έχει γίνει το Ισραήλ».

Η πολιτική σκηνή του Ισραήλ υπόκειται σε συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ μελών του κυβερνητικού συνασπισμού του Νετανιάχου και των μελών της αντιπολίτευσης για μια σειρά νόμων και σχεδίων.

Της διαπάλης κυριαρχούν οι δικαστικές μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στο να αποδυναμωθεί το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ και ο νόμος γύρω από την στρατολόγηση των Χαρεντίμ, που θα απαλλάσσει τους υπερορθόδοξους Εβραίους από την υπηρεσία στον ισραηλινό στρατό.

(Πηγή: Al Mayadeen)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα