ΑΘΗΝΑ
04:59
|
05.05.2024
Οι απεργοί διεκδικούν προσλήψεις και αυξήσεις στους μισθούς κατ’ έτος γύρω στο 7% για την επόμενη τετραετία, και αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 25 δολάρια.
Απεργοί της αλυσίδας νοσοκομείων Kaiser Permanente
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 75.000 εργαζόμενοι νοσηλευτές, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι στην αμερικανική εταιρεία Kaiser Permanente που διατηρεί στις ΗΠΑ 39 μεγάλα νοσοκομεία και δεκάδες κέντρα υγείας παρέχοντας υπηρεσίες σε 13.000.000 Αμερικανούς ξεκίνησαν σήμερα απεργία.

Οι απεργοί διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς κατ’ έτος γύρω στο 7% για την επόμενη τετραετία, και αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 25 δολάρια. Ζητούν επίσης προσλήψεις χιλιάδων νέων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών επειδή υπάρχουν σοβαρά κενά σε πολλά νοσοκομεία της αλυσίδας με αποτέλεσμα να διακυβεύεται, όπως εξήγησαν, η ζωή πολλών ασθενών και η δική τους ασφάλεια.

«Τις τελευταίες μέρες οι διευθυντές της εταιρίας έχουν εξαπολύσει απειλές κατά των συνδικαλιστών και μέρος του προσωπικού» κατήγγειλαν εργαζόμενοι επισημαίνοντας πως πρόκειται για «τη μεγαλύτερη απεργία στον τομέα υγείας στην ιστορία των ΗΠΑ».

Τι απαντά η εταιρεία

Εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίστηκε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων με στόχο «μία νέα συμφωνία που θα συνεχίσει να εξασφαλίζει στο προσωπικό μας μισθούς που ξεχωρίζουν στην αγορά, εξαιρετικά επιδόματα και γενναιόδωρα συνταξιοδοτικά σχέδια αλλά και σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα