ΑΘΗΝΑ
15:09
|
17.07.2026
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπ.Εξ. στάθηκε στο ότι της Ε.Ε. ηγούνται «άνθρωποι όπως η Αναλένα Μπέρμποκ».
Η Μαρία Ζαχάροβα δεν απέκλεισε ότι η Ε.Ε. μπορεί να «χρειαστεί μια Ουκρανία με πυρηνικά».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Λιθουανίας, Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις, που καλούν στην ανάπτυξη μιας πυρηνικής ομπρέλας του ΝΑΤΟ πάνω από την Ουκρανία, έρχονται από την κυβέρνηση μιας χώρας που δεν έχει συμβάλλει με κανέναν τρόπο στην πυρηνική ασφάλεια, αλλά είναι ενδεικτικές της παρούσας στάσης της Ε.Ε., δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, στον αέρα του ραδιοφώνου Σπούτνικ, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τους σχετικούς ισχυρισμούς του Λιθουανού υπουργού.

«Αυτή είναι μια χώρα που δεν έχει συμβάλει, μου φαίνεται, κάτι ριζικά σημαντικό ή εξαιρετικά σχετικό με την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος που σχετίζεται με την πυρηνική ασφάλεια. Τουλάχιστον, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο», δήλωσε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Όπως είπε η Ζαχάροβα, πολλές χώρες του κόσμου θα θέσουν εύλογα το ερώτημα του πώς γίνεται να θεωρείται θεμιτό μια χώρα να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ενώ γενικά δεν επιτρέπεται σε καμία χώρα που προηγουμένως δεν είχε πυρηνικά να κάνει το ίδιο.

Η Ζαχάροβα δεν απέκλεισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να «χρειαστεί μια Ουκρανία με πυρηνικά».

«Δεδομένου του γεγονότος ότι άνθρωποι όπως η [Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών] Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκονται στην εξουσία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αποκλείω ότι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου θα χρειαστούν επίσης μια Ουκρανία εξοπλισμένη με πυρηνικά. Μίλησαν γι ‘αυτό. Ή, τουλάχιστον, δεν αποθάρρυναν τον [Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ] Ζελένσκι, όταν είπε μια τέτοια βλακεία στη διάσκεψη του Μονάχου», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. 

(Πηγή: TASS)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα