ΑΘΗΝΑ
16:32
|
03.05.2024
Ο κόσμος σταδιακά ξεφορτώνεται τη χούντα ενός «οικονομικού μοντέλου» που συμπαρασύρει ολόκληρες χώρες και τις μετατρέπει σε «οικονομικές αποικίες» είπε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου, πιο ειλικρινούς και δίκαιου για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι αναπόφευκτη και ιστορικά αναγκαία» τόνισε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν , απευθυνόμενος στην Τρίτη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα, που πραγματοποιείται κοντά στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε και σε κυβερνήσεις που αρπάζουν τα περιουσιακά στοιχεία των λαών λέγοντας πως «προφανώς» δεν είναι ιδιαίτερα ευφυείς και στη συνέχεια ανέπτυξε το κοινό σχέδιο Κεντρικών Τραπεζών χωρών της Ασίας και της Μέσης Ανατολής που τους επιτρέπει την έκδοση και ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων.

«Δηλαδή, κανένα τρίτο μέρος δεν έχει τη δυνατότητα να αναμιχθεί στις πληρωμές αυτές συμπεριλαμβανομένης της ανάσχεσης πληρωμών ή την κατάσχεση και πάγωμα λογαριασμών  ή να βάλει στο χέρι τα λεφτά ή τα περιουσιακά στοιχεία κάποιου άλλου» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνοντας πως αυτό ακριβώς συμβαίνει «στον σύγχρονο κόσμο».

Σε άλλο σημείο, εκτίμησε πως ο κόσμος σταδιακά ξεφορτώνεται τη χούντα ενός «οικονομικού μοντέλου» που συμπαρασύρει ολόκληρες χώρες και περιοχές του κόσμου σε «ομόλογα και δάνεια» με αποτέλεσμα να γίνουν «οικονομικές αποικίες» και να στερηθούν τον πλούτο τους.

Τόνισε επίσης πως «η αμοιβαία εμπιστοσύνη και ο σεβασμός τους ενός για τα συμφέροντα του άλλου είναι εξαιρετικά σημαντικά υπό τους όρους της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας».

«Γνωρίζετε πολύ καλά πως η χρηματοπιστωτική σφαίρα περνά γοργή ανάπτυξη προηγμένων λύσεων και τεχνολογιών. Πρόκειται για το ψηφιακό νόμισμα, τα ψηφιακά χρηματοπιστωτικά περιουσιακά στοιχεία, νέες υπηρεσίες πληρωμών και μοντέλα χρηματοπιστωτικής διευθέτησης. Αυτό συμπεριλαμβάνει τη χρήση τεχνολογιών blockchain» ανέφερε ο πρόεδρος Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα