ΑΘΗΝΑ
02:40
|
27.07.2024
Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πως θέλει να γιορτάσει την ποδοσφαιρική του κουλτούρα και να μοιραστεί τη χώρα με τον υπόλοιπο κόσμο.
Σύγχρονο στάδιο στη Σαουδική Αραβία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόθεση διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου που θα γίνει σε περίπου 10 χρόνια εκδήλωσε σήμερα η Σαουδική Αραβία ανακοινώνοντας στη FIFA ότι ενδιαφέρεται να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2034.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο Γιασέρ Αλ Μισεχάλ, πρόεδρος της σαουδαραβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και μέλος του Συμβουλίου της FIFA, εξήγησε πως το Ριάντ θέλει να γιορτάσει «την ποδοσφαιρική μας κουλτούρα και να μοιραστούμε τη χώρα μας με τον κόσμο».

Νωρίτερα σήμερα, η FIFA επιβεβαίωσε ότι η διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 θα φιλοξενηθεί σε τρεις ηπείρους και έξι χώρες, με τους τρεις πρώτους αγώνες να φιλοξενούνται σε Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη και τους υπόλοιπους (από τους συνολικά 48) από την Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο.

Με τον τρόπο αυτό επιτεύχθηκε συναίνεση και συνδυασμός των δύο προτάσεων που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030, επιταχύνοντας την έναρξη των διαδικασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, που πλέον  περιορίζεται σε ομοσπονδίες-μέλη από την Ασία και την Ωκεανία.

Εκτός από τη Σαουδική Αραβία και η Αυστραλία ενδιαφέρεται επίσης για το Μουντιάλ του 2034 μετά την επιτυχή συνδιοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών φέτος με τη Νέα Ζηλανδία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το τουρνουά του 2034 θα παιχτεί σχεδόν σίγουρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο – όπως το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαμπρή γιορτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο πόνος από την Ισπανία πέφτει ξανά στην Αγγλία

Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό

ΚΠΙΣΝ: Αυλαία για το Olympic Festival Paris 2024

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα