ΑΘΗΝΑ
05:22
|
05.05.2024
Παρακαλώ μη μας αμφισβητείτε! «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε»… τρεις εκδοχές της ίδιας πράξης.
«Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε», Νάπολη, 2019
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λουίτζι Πιραντέλο: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Ανέβηκε το 1917 επί σκηνής. Η δράση του τοποθετείται σε ένα επαρχιακό κλειστοφοβικό περιβάλλον, με τους ήρωες να προσπαθούν να αποδείξουν -ο καθένας για τον εαυτό του- την αλήθεια των αντιφατικών ιστοριών τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν τη νοσηρή περιέργεια και τη χωρίς όρια αδιακρισία της κοινής γνώμης για οτιδήποτε ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.

Κώστας Αγοραστός: «Φτάσαμε τη Θεσσαλία μπροστά, πρώτη στην Ευρώπη και τον κόσμο». Ανέβηκε το 2023 επί οθόνης. Η δράση τοποθετείται σε επαρχιακό περιβάλλον μέσα στο νερό και τη λάσπη με τον ήρωα να προσπαθεί να αποδείξει τη δική του αλήθεια πέρα από τις εικόνες που έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη για οτιδήποτε ξεφεύγει από τα «13 χρόνια που μας εμπιστεύτηκαν» στη Θεσσαλία για «τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Have you been to Samos? Ανέβηκε το 2021 επί Μαξίμου με γκεστ σταρ από την Ολλανδία, την Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ. Η δράση του τοποθετείται σε ένα αστικό σκοτεινό και λίγο κλειστοφοβικό περιβάλλον, με τους ήρωες να προσπαθούν να αποδείξουν -ο καθένας για τον εαυτό του- την αλήθεια των αντιφατικών ιστοριών τους μέχρι που ο πρωταγωνιστής σχεδόν μεταφυσικά χάνει τις ατάκες του… δεν βρίσκει τον υποβολέα του και επιδίδεται σε έναν ανασχεδιασμό… λυτρωτικό γιατί βγάζει τον εαυτό του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα