ΑΘΗΝΑ
01:34
|
29.09.2024
Ο Ζελένσκι αξιοποίησε την επίθεση στο Κοπιάνσκ με τους 51 νεκρούς, για να ζητήσει ξανά, ακόμη περισσότερη βοήθεια (και...) σε αντιπυραυλικά συστήματα.
Από το χώρο της πυραυλικής επίθεσης στο Κοπιάνσκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για περισσότερες ενισχύσεις στην αεράμυνα της Ουκρανίας απηύθυνε απόψε ο Πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή τη ρωσική πυραυλική επίθεση σε μία καφετέρια και ένα παντοπωλείο στο χωριό Χρόζα του Κουπιάνσκ που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων (μεταξύ των οποίων και ένα εξάχρονο παιδί).

«Πιστεύω πως σήμερα είναι αδύνατον να προστατεύσεις τον κόσμο, ιδιαίτερα μέσα στον χειμώνα, εκτός και εάν έχεις αεράμυνα, ώστε να προστατεύσεις τους ανθρώπους που πέθαναν απολύτως τραγικά εξαιτίας αυτής της απάνθρωπης τρομοκρατικής επίθεσης» είπε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους από τη Γρανάδα της Ισπανίας. Με τον τρόπο αυτό, αξιοποίησε και αυτό το γεγονός για να ζητήσει…(τι άλλο;) περισσότερα δις. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια.

Συναντώντας τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Ζελένσκι είπε πως εστιάζει αυτό το διάστημα «στην ανάγκη της Ουκρανίας για αεράμυνα» και πως έχει γίνει πρόοδος μετά τις διαβεβαιώσεις από Μαδρίτη και Βερολίνο πως θα πάρει έξι (αμερικανικής κατασκευής)  πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος Hawk.

Πρόσθεσε ακόμη πως πήρε διαβεβαιώσεις από το Βερολίνο πως θα στείλει και ένα αντιπυραυλικό σύστημα Πάτριοτ επειδή «είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να αντέξει σε τέτοιες απειλές και τέτοιες σφαγές».

Η επίθεση στο Κουπιάνσκ

Η επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην ανατολική ουκρανική πόλη Κουπριάνσκ θεωρείται μία από τις πιο πολύνεκρες αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022, μετά από εκείνη στο Κραματόρσκ τους πρώτους μήνες του πολέμου που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 60 νεκρούς.

Από το χώρο της επίθεσης

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν ανησυχίες πως μπορεί να αυξηθεί και άλλο ο αριθμός των θυμάτων που ως απόψε έφθασε τους 51. Από αυτούς, αναγνωρίστηκαν μόνον 29.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ίγκορ Κλιμένκο δήλωσε ότι οι κάτοικοι του μικρού χωριού των 330 κατοίκων έκαναν μνημόσυνο στο καφενείο που χτυπήθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα