ΑΘΗΝΑ
15:01
|
09.05.2024
Κατά τα φαινόμενα αποτεφρώθηκε και θάφτηκε στην περιοχή και τα λείψανά της αποτελούν μία από τις ελάχιστες ενδείξεις για αποτέφρωση στην περιοχή της Ιερουσαλήμ.
Ο περίτεχνος μπρούτζινος καθρέπτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μοναδικά ευρήματα εντόπισε η αρχαιολογική σκαπάνη αρχαιολόγων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ στη διάρκεια ανασκαφής κοντά σε μία σπηλιά στην οδό Χεβρώνας της Ιερουσαλήμ: βρήκαν απανθρακωμένα οστά και προσωπικά αντικείμενα μίας αρχαίας Ελληνίδας εταίρας, μεταξύ των οποίων ένας περίτεχνος ατομικός καθρέπτης πολυτελείας που μολονότι έχει ηλικία χιλιάδων ετών βρέθηκε σε άριστη κατάσταση.

Ο μπρούτζινος καθρέπτης ήταν πολυτέλεια για τις περισσότερες γυναίκες της εποχής

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας The Times of Israel, ο τάφος βρέθηκε στο εσωτερικό σπηλιάς σε βραχώδη πλαγιά κοντά στο εποικισμό Ραμάτ Ραχήλ και χρονολογείται πως είναι του 4ου ή 3ου π.Χ. αιώνα.

Οι ενδείξεις φέρουν πως η γυναίκα να πέθανε, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες και αιτία, στη διάρκεια ταξιδιού καθώς βρέθηκε στην περιοχή σαν «συνοδός» της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά τα φαινόμενα αποτεφρώθηκε και θάφτηκε στην περιοχή και τα λείψανά της αποτελούν μία από τις ελάχιστες ενδείξεις για αποτέφρωση στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, της ιστορικής Παλαιστίνης, κατά την ελληνιστική περίοδο.

Το σπήλαιο όπου βρέθηκαν τα λείψανα και προσωπικά αντικείμενα της εταίρας

Μία παρουσίαση των ευρημάτων από τη μελέτη όσων εντόπισε η αρχαιολογική σκαπάνη στο συγκεκριμένο σπήλαιο αναμένεται να γίνει στη διάρκεια συνδιάσκεψης αρχαιολόγων στην Ιερουσαλήμ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (11 και 12 Οκτωβρίου) στην Ιερουσαλήμ με την Εφορία Ισραηλινών Αρχαιοτήτων και το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ηλεία: Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε τοπική γιορτή

Γαλλία: Στρατιωτικά αεροσκάφη σχημάτισαν την ρωσική σημαία αντί της γαλλικής

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Ρωσία: Παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα