ΑΘΗΝΑ
01:22
|
27.07.2024
Η αστυνομία ζητάει από όσους βρίσκονταν στην εκδήλωση να παράσχουν φωτογραφίες ή βίντεο, προκειμένου να εξακριβωθεί το τι συνέβη.
Ο συνεπικεφαλής του AfD
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ανακοίνωσε δήλωσε ότι ο ένας από τους δύο συναρχηγούς του, ο Τίνο Χρουπάλα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά από ένα «βίαιο επεισόδιο» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ενόψει των πολιτειακών εκλογών της Κυριακής στη Βαυαρία, στην πόλη Ίνγκολσταντ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η λακωνική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως ο Χρουπάλα, χρειάστηκε να λάβει ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά «δεν ήταν εμφανής ένας προφανής τραυματισμός εκείνη τη στιγμή», ζητώντας από όσους βρίσκονταν στην εκδήλωση να παράσχουν φωτογραφίες ή βίντεο, προκειμένου να εξακριβωθεί το τι συνέβη.

Μάρτυρας ανέφερε στην τοπική εφημερίδα Donaukurier ότι ο ηγέτης του AfD έβγαλε μερικές selfie και στη συνέχεια κατέρρευσε ξαφνικά.

Αργότερα, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Άνω Βαυαρίας, δήλωσε ότι παραμένει ασαφές εάν ο 48χρονος πολιτικός δέχθηκε επίθεση, έπεσε ή απλώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη, Ημέρα Γερμανικής Ενότητας – η συμπροέδρός του AfD, Άλις Βάιντελ, ακύρωσε μια δημόσια ομιλία, κάνοντας λόγο «ζητήματα ασφαλείας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα