ΑΘΗΝΑ
22:25
|
27.04.2024
Οι εγγραφές ξεκίνησαν στο νέο Hogwarts. Εφοδιαστείτε με ραβδιά και μανδύες και επιλέξτε τον κοιτώνα σας (το καπέλο ακούει την επιλογή σας)!
Στην Αγγλία το πρώτο μεταπτυχιακό στη μαγεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια της Ευρώπης, το πανεπιστήμιο του Έξετερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι από το 2024 θα προσφέρει στους φοιτητές του τη δυνατότητα να πάρουν μεταπτυχιακό στη μαγεία.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής του προγράμματος, καθηγήτρια Έμιλι Σελόουβ, το «καινοτόμο» αυτό μεταπτυχιακό στη «Μαγεία και τον Αποκρυφισμό» δημιουργήθηκε έπειτα από μια πρόσφατη έκρηξη ενδιαφέροντος στη μαγεία. «Το ενδιαφέρον αυτό βρίσκεται στην καρδιά των πιο μεγάλων ερωτήσεων της κοινωνίας μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Φυσικά, το πρόγραμμα δε θα μαθαίνει στους φοιτητές του να κάνουν μάγια, αλλά «θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να μελετήσουν τον αντίκτυπο της μαγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, την κοινωνία και την επιστήμη», σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του BBC. To πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα έχει διάρκεια 1 χρόνο (ή 2 χρόνια, εάν οι φοιτητές επιλέξουν να παρακολουθήσουν part – time) και το κόστος του ανέρχεται στις 13.847 ευρώ (12.000 βρετανικές λίρες) για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και στις 28.000 ευρώ (24.300 βρετανικές λίρες) για τους φοιτητές που προέρχονται από άλλες χώρες.

Ακαδημαϊκοί που εξειδικεύονται σε πεδία όπως η αρχαιολογία, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία, η ιστορία, η θεολογία και η δραματική τέχνη θα αναδείξουν το ρόλο της μαγείας σε Δύση και Ανατολή ανά τους αιώνες. Ειδικότερα, στο επίκεντρο του προγράμματος θα βρίσκεται η αποαποικιοποίηση, ο αντι-ρατσισμός, ο φεμινισμός και η εξερεύνησε εναλλακτικών επιστημονικών προσεγγίσεων.

«Είμαστε ένα από τα μοναδικά προγράμματα σπουδών του είδους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, που συνδυάζουμε τη μελέτη της ιστορίας της μαγείας με τόσο μεγάλη γκάμα άλλων επιστημών», επισήμανε η Σελόουβ. Όπως, μάλιστα, πρόσθεσε η ίδια: «Αυτό το μεταπτυχιακό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επανεξετάσουν την υπόθεση πως η Δύση είναι ένας τόπος όπου κυριαρχεί η λογική και η επιστήμη, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος πιστεύει στη μαγεία και τις προκαταλήψεις».

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Έξετερ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να προετοιμάσει τους αποφοίτους του για μια καριέρα στη διδασκαλία, τη συμβουλευτική, τον τουρισμό, τις εκδόσεις ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε βιβλιοθήκες, μουσεία, καλλιτεχνικούς ομίλους και άλλους οργανισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα