ΑΘΗΝΑ
18:16
|
28.04.2024
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Οσμάν Καβαλά, έναν από τους γνωστότερους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία.
Ο αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τουρκίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την «παράνομη φυλάκιση» του εκατομμυριούχου επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά κατήγγειλε σήμερα ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά την επίσκεψή που του έκανε στη φυλακή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Τζαν Αταλάι, θεωρώντας πως τόσο αυτός όσο και άλλοι είναι στην πραγματικότητα πολιτικοί κρατούμενοι της κυβέρνησης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 «Επισκεφτήκαμε τον (βουλευτή) Τζαν Αταλάι, τον Οσμάν Καβαλά και τον Ταϊφούν Καχραμάν. Ο κύριος λόγος της επίσκεψής μας είναι ο ακόλουθος, το λέω δυνατά και ξεκάθαρα: δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα» δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), μπροστά από τις φυλακές Μαρμαρά, στα προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Ο Οσμάν Καβαλά

Και συνέχισε:

«Καθήκον μου είναι να αναδείξω αυτή την αδικία. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό εκείνων που υφίστανται αυτές τις αδικίες και που φυλακίζονται αναίτια και παράνομα».

Ο Κιλιτσντάρογλου, που ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Καβαλά, που παραμένει ένας από τους πιο γνωστούς κρατούμενους της Τουρκίας.

Όπως είναι γνωστό, τον Απρίλιο του 2022, ο 65χρονος Καβαλά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αναστολής επειδή κρίθηκε πως οργάνωσε και χρηματοδότησε αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις το 2013. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θεωρήθηκε τότε ως σύμβολο της καταστολής των αντιφρονούντων στην Τουρκία και της τιμωρίας τους, μέσω του δικαστικού συστήματος. Ο ίδιος ο Καβαλά αρνιόταν από την αρχή τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι διαδηλώσεις του 2013 ήταν αυθόρμητες.

Πριν λίγες βδομάδες, το Ανώτατο Εφετείο της Τουρκίας επιβεβαίωσε την ποινή ισόβιας κάθειρξής του στον Καβαλά ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε ότι ο Καβαλά και άλλοι κατηγορούμενοι πρέπει να αποφυλακιστούν επειδή παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους.

Η επιλογή της Τουρκίας να αψηφήσει αυτή την απόφαση αυξάνει τις πιθανότητες να της επιβληθούν κυρώσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα