ΑΘΗΝΑ
09:23
|
02.07.2024
Υποστηρίζει ότι του στέρησαν το δικαίωμά του στη γνώση...
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο μετά την προσφυγή μαθητή Λυκείου της πόλης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την καταγγελία του εναντίον εκπαιδευτικών που απήργησαν τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα: «Με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και “κατήγγειλε” τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του “στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση”».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία διαβίβασε την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις καθηγήτριες  για «εξηγήσεις».

«Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές του Ρεθύμνου.

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!», καταλήγει η ανακοίνωση και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας σήμερα στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι τέσσερις καθηγήτριες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Όχι στην εκμετάλλευση ελεύθερων χώρων από την Εκκλησία

Νεκρός από πυροβολισμούς στο Ψυχικό

Πυρκαγιές: Διάσπαρτες εστίες σε Χίο και Κω-Νέα φωτιά στο Ηράκλειο

«Καυτός» και ο Ιούλιος για τα τιμολόγια του ρεύματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα