ΑΘΗΝΑ
01:33
|
20.05.2024
Το ΚΚΚ έδιωξε τον πρώην πρόεδρο της κρατικής Τράπεζας της Κίνας από το κόμμα, κατηγορώντας τον για παράνομες δραστηριότητες και δωροδοκίες.
Τα κεντρικά γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής για την Επιθεώρηση Πειθαρχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας απεικονίζονται στο Πεκίνο, Κίνα στις 10 Φεβρουαρίου 2018
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας έδιωξε τον πρώην πρόεδρο της κρατικής Τράπεζας της Κίνας από το κόμμα, κατηγορώντας τον για παράνομες δραστηριότητες και δωροδοκίες, ανακοίνωσε το Σάββατο η ανώτατη υπηρεσία παρακολούθησης κατά των μοσχευμάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Λιου Λιάνγκ κατηγορήθηκε για παράνομη χορήγηση δανείων και πρόκληση σημαντικών οικονομικών κινδύνων, ανέφερε η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικής Επιθεώρησης (CCDI) σε δήλωση στην ιστοσελίδα της.

Έφερε επίσης απαγορευμένες δημοσιεύσεις στη χώρα και λάμβανε παράνομα δωροδοκίες και δεχόταν ψυχαγωγία σε ιδιωτικά κλαμπ και χιονοδρομικά κέντρα, είπε η επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο κόμμα των 97 εκατομμυρίων μελών.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επικοινωνήσει με τον Λιου για να ζητήσει σχόλια.

Ο Λιου, γεννημένος το 1961, εργαζόταν σε τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας και της Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κίνας, προτού προαχθεί για να γίνει πρόεδρος της Τράπεζας της Κίνας το 2019.

Ο Λιου παραιτήθηκε από αυτή τη θέση στα μέσα Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Δύο εβδομάδες αργότερα, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η CCDI είχε ξεκινήσει έρευνα εναντίον του με την υποψία για σοβαρές παραβιάσεις της κομματικής πειθαρχίας και νόμων.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς για την προώθηση της «αυτοεπανάστασης» του κόμματος ήταν μια πολιτική υπογραφή του προέδρου Σι Τζινπίνγκ από τότε που έγινε ανώτατος ηγέτης το 2012.

Η εκστρατεία του Σι κατά της διαφθοράς είναι δημοφιλής σε ένα κοινό που έχει βαρεθεί με την εκτεταμένη δωροδοκία. Τον βοήθησε επίσης να εδραιώσει την εξουσία αντικαθιστώντας τους αντιπάλους με πιστούς, είπαν αναλυτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα