ΑΘΗΝΑ
16:30
|
08.05.2024
Το Λιβυκό Εθνικό Κογκρέσο Amazigh απέρριψε τους εκλογικούς νόμους που εκδόθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οι σημαίες της Λιβύης κατέβηκαν μεσίστιες, αφού ο πρωθυπουργός της Λιβύης υπό την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας Abdul Hamid al-Dbeibeh κήρυξε 3ήμερο πένθος για όσους έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη χώρα στην Τρίπολη της Λιβύης την 11 Σεπτεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Λιβυκό Εθνικό Κογκρέσο Amazigh (LNAC) επιβεβαίωσε την πλήρη απόρριψη των εκλογικών νόμων που εκδόθηκαν πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας, επειδή δεν διαθέτουν τα ελάχιστα εθνικά και διεθνή πρότυπα, σύμφωνα με το Κογκρέσο, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Το LNAC πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι η διαίρεση των εκλογικών περιφερειών με αυτόν τον τρόπο αποτελεί επιβεβαίωση των ακατάλληλων προθέσεων που στοχεύουν τα δικαιώματα του λιβυκού λαού. Κάλεσε για δικαιοσύνη και δικαιοσύνη κατά τη διαίρεση και την κατανομή των περιφερειών και τη συνεκτίμηση των διεθνών προτύπων.

Το Ανώτατο Συμβούλιο κατηγόρησε την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ότι συμμετείχε στην «παραβίαση του Συντάγματος», θεωρώντας ότι είχε γίνει πιόνι στα χέρια εσωτερικών και εξωτερικών μερών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Ανώτατο Συμβούλιο κάλεσε την αποστολή του ΟΗΕ να διαδραματίσει τον ρόλο της στη διερεύνηση και την επιβεβαίωση της υιοθέτησης διεθνών προτύπων για τη θέσπιση εκλογικών νόμων.

Την Τετάρτη, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης εξέδωσε τους δύο νόμους που αφορούν την εκλογή του Προέδρου του Κράτους και της Εθνοσυνέλευσης που θα παραπεμφθούν στον Εκλογικό Επίτροπο για εφαρμογή.

Αυτό έγινε αφού η Επιτροπή ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη συγκατάθεσή της για την έκδοση των εκλογικών νόμων που ενέκρινε η κοινή επιτροπή «6+6» με το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία θα εκλεγόταν ο Πρόεδρος του Κράτους και η Εθνοσυνέλευση.

Ένα ρεπορτάζ του πρακτορείου Anadolu παρέθεσε δήλωση του εκπροσώπου της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Αμπντουλάχ Μπελχάκ, στην οποία επιβεβαίωσε ότι η Βουλή: «Εξέδωσε το νόμο για την εκλογή του Προέδρου του Κράτους και τον νόμο για την εκλογή της Εθνοσυνέλευσης σύμφωνα με 13η συνταγματική τροποποίηση και σύμφωνα με όσα εγκρίθηκαν από την Επιτροπή 6+6».

Σημείωσε επίσης ότι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σαλέχ: «Διέταξε να παραπεμφθεί και να παραδοθεί στην Ανώτατη Εθνική Εκλογική Επιτροπή».

Ενώ η επιτροπή επέμεινε ότι οι νόμοι της ήταν «τελικοί και αποτελεσματικοί», πριν από δύο μήνες, ανακοίνωσε μια συνάντηση των 12 μελών της στην έδρα της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Βεγγάζη για να συζητήσουν παρατηρήσεις σχετικά με τα σχέδια νόμων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν διευκρίνισε εάν οι νόμοι που ολοκληρώθηκαν από την επιτροπή 6+6, που υιοθέτησε την περασμένη Δευτέρα και εξέδωσε την Τετάρτη, είναι ίδιοι με την πρώτη ή την τροποποιημένη έκδοση. Το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοίνωσε ότι παραμένει προσηλωμένο στα αποτελέσματα της Επιτροπής 6+6 που υπογράφηκε στη Μπουζνίκα του Μαρόκου τον περασμένο Ιούνιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα