ΑΘΗΝΑ
00:42
|
12.05.2024
Ψήφισε ο πρωθυπουργός. Τι είπαν οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρουσία του υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής Νίκου Χαρδαλιά ψήφισε στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς το πρωί της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή του ταυτότητα.

«Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης, ψηφίζουμε για δημάρχους, περιφερειάρχες, για μια καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική,» είπε βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο ο πρωθυπουργός.

«Η ΝΔ δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους. Και αυτό διότι θέλουμε πρωτίστως στις περιφέρειες να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα, με έντονη αναπτυξιακή δυναμική», πρόσθεσε.

«Από κει και πέρα οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντες που αυτοί θα κρίνουν ότι θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και έχει προσθέσει μάλιστα και με το πρόσφατο νομοσχέδιο νέες διατάξεις που αφορούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των δήμων».

Συμπλήρωσε πως «η κρίση περνά στα χέρια των πολιτών και ως προς τον πολιτικό απολογισμό αυτή της κάλπης θα έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε σήμερα το βράδυ».

Πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητούν από τους ψηφοφόρους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές της Κυριακής, αμέσως μετά τη δική τους ψήφο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, Δεκελείας & Φασίδερη, στην Εκάλη, στις 12 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο 13ο Δημοτικό Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης άσκησε το δικό του εκλογικό δικαίωμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδεία τοπικών βουλευτών.

«Η αυτοδιοίκηση που θα υπηρετεί την αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη θέλουμε να είναι ο μεγάλος αποψινός νικητής και όχι η αυτοδιοίκηση του κ. Μητσοτάκη, που θέλει 13 περιφερειάρχες να τον υπηρετούν ώστε να είναι το μακρύ χέρι του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε από τη Νέα Ιωνία και το 2ο Γυμνάσιο όπου ψήφισε ότι ζητά να ψηφιστεί σε όλη την Ελλάδα ο συνδυασμός με το γαρύφαλλο ώστε «να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα