ΑΘΗΝΑ
03:45
|
21.05.2024
Αυλαία για το συνέδριο των Εργατικών της Βρετανίας στο Λίβερπουλ.
Κιρ Στάρμερ, συνέδριο των Εργατικών, Λίβερπουλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυλαία για το συνέδριο των Εργατικών της Βρετανίας στο Λίβερπουλ, λίγες ημέρες αφότου οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυξημένη δυναμική να κερδίσεις τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2025.

Στόχος του ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, είναι να δείξουν οι Εργατικοί ότι όχι μόνο μπορούν να νικήσουν τους Τόρις, αλλά προτείνοντας και αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα των Βρετανών, που έχουν πληγεί όσο λίγοι από το κύμα του πληθωρισμού, την κατάρρευση του συστήματος υγείας NHS και την ανεργία. Άλλωστε, στις δημοσκοπήσεις, η πρωτιά των Εργατικών συνδέεται περισσότερο με την επιθυμία των πολιτών να διώξουν τους Συντηρητικούς παρά γιατί βλέπουν ελπίδα στο Εργατικό Κόμμα.

Ο ίδιο ο Κιρ Στάρμερ έχει δηλώσει ότι «σκοπεύουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα “Γιατί να ψηφίσουμε Εργατικούς;“, παρουσιάζοντας με σιγουριά ένα συνεκτικό σχέδιο».

Συντριβή των Συντηρητικών βλέπουν οι δημοσκόποι

Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή στην τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, προβλέπεται συντριπτική νίκη των Εργατικών στις εκλογές, κερδίζοντας έδρες που είχαν χαθεί στις προηγούμενες βουλευτικές, ενώ 12 υπουργοί της κυβέρνησης Σούνακ θα χάσουν τις έδρες τους. Βάσει των απαντήσεων των πολιτών στην έρευνα, το κόστος ζωής και η κατάσταση του NHS εξακολουθούν να αποτελούν σαφείς προτεραιότητες για την επιλογή του τι θα ψηφίσουν.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Survation για λογαριασμό της 38 Degrees φαίνεται ότι το Εργατικό Κόμμα βρίσκεται σε τροχιά για να καταγάγει μια συντριπτική νίκη στην κλίμακα του 1997. Οι Τόρις από την άλλη πλευρά φαίνεται να πέφτουν σε ιστορικά χαμηλά, χάνοντας περισσότερες από 20 εκλογικές περιφέρειες στα προπύργιά τους και πολλές έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων. Επίσης, θα επιστρέψουν στους Εργατικούς και οι 44 έδρες στα προπύργιά τους που χάθηκαν στις προηγούμενες εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα