ΑΘΗΝΑ
08:12
|
06.05.2024
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν συστηματικά την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ και υπονομεύουν την ειρήνη, κατήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών την Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ Παρίγια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Δημοκρατία της Κούβας εκφράζει σοβαρή ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, η οποία είναι συνέπεια της 75χρονης διαρκούς παραβίασης των αναφαίρετων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού και της επιθετικής και επεκτατικής πολιτικής του Ισραήλ», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.

Όπως συμπληρώνεται στην ανακοίνωση:

«Η Κούβα απαιτεί μια ευρεία, δίκαιη και διαρκή λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, βασισμένη στη δημιουργία δύο κρατών, που να επιτρέπει στον παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και να έχει ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος εντός των προ του 1967 συνόρων, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρέπει να εκπληρώσει την εντολή του και να θέσει τέλος στην ατιμωρησία του Ισραήλ, της δύναμης κατοχής, με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ιστορικά συνένοχοι, παρεμποδίζοντας επανειλημμένα τη δράση του σώματος, υπονομεύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Μέση Ανατολή», συμπληρώνει η Αβάνα.

«Η Κούβα ζητά ειρήνη και αναζήτηση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων που θα αποτρέπει την περαιτέρω κλιμάκωση μιας σύγκρουσης που έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα