ΑΘΗΝΑ
12:03
|
08.05.2024
Οι πιθανές αντιδράσεις του λαού της Σαουδικής Αραβίας μπροστά στο νέο αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων ανάγκασαν σε αναστολή του παζαριού.
Παγώνουν μέχρι νεοτέρας οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ισραήλ-Σαουδικής Αραβίας για συμφωνία του Αβραάμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την ομαλοποίηση των σχέσεων με το Ισραήλ στο φόντο του αιματηρού πολέμου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ ανακοίνωσε απόψε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Samaa TV η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ρίχνοντας στο «κενό» ή έστω βάζοντας στον πάγο πολύμηνες, σκληρές διαπραγματεύσεις στο τρίγωνο Ουάσιγκτον-Ιερουσαλήμ-Ριάντ.

Η εξέλιξη, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο που μετέδωσε την είδηση, θέτει ερωτηματικά για το μέλλον της «περιφερειακής διπλωματίας και της ειρήνης» στη Μέση Ανατολή. Η κλιμάκωση των ισραηλινών επιχειρήσεων και του ασφυκτικού αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας, οι αντιδράσεις που αυτές προκαλούν σε μεγάλο μέρος του λαού της Σαουδικής Αραβίας και μπορεί να στραφούν σε βάρος της μοναρχικής κυβέρνησης αλλά και οι πιθανές απρόβλεπτες συνέπειες από πιθανή διάχυση της κρίσης φαίνεται πως συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βερολίνο: Γερουσιαστής δέχθηκε επίθεση από άγνωστο σε βιβλιοθήκη

Έρχεται το 14ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχείς οι προκλήσεις της Άγκυρας

Ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας-Κουβέιτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα