ΑΘΗΝΑ
20:53
|
27.04.2024
Από τον α' γύρο εξελέγη ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, ο Αλέξης Καλοκαιρινός στο Ηράκλειο και ο Αθανάσιος Μαμάκος στη Λάρισα.
Μπακογιάννης και Δούκας θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου, θα κληθούν ξανά στις κάλπες οι πολίτες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς κανείς υποψήφιος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το πολυπόθητο 43% από τον α’ γύρο.

Με την ενσωμάτωση στο 100% στον δήμο Αθηναίων, ο νυν δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 41,35%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί δεύτερος με 14,20%. Στην Τρίτη θέση κατετάγη ο Κώστας Ζαχαριάδης με 13,365 και ακολουθούν ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,33%, ο Κώστας Παπαδάκης με 6,09% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,8%.

Για μια μεγάλη νίκη έκανε λόγο ο Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του έξω το κεντρικό εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του, ενώ αναφέρθηκε και στην εβδομάδα που έρχεται και ενόψει του Β΄ γύρου των εκλογών στην Αθήνα, λέγοντας πως θα απευθυνθεί σε όλους και σε κάθε γειτονιά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη νίκη, αλλά είναι μια νίκη της Αθήνας και είναι μια νίκη όλων. Εγώ είμαι, και με την ψήφο σας θέλω να συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των Αθηναίων. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό και για όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και για όσους ψήφισαν κάποιον άλλον, αλλά και για εκείνους που δίστασαν να έρθουν κοντά μας».

Και κατέληξε λέγοντας: «Την επόμενη εβδομάδα θέλω να απευθυνθώ σε όλες και σε όλους. Κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά. Να μιλήσουμε για το σήμερα, αλλά και για το αύριο της πόλης. Να μιλήσουμε για το μέλλον που έρχεται με ορμή. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ».

Αισιόδοξος ότι μπορεί να πετύχει την ανατροπή στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, εμφανίστηκε ο Χάρης Δούκας. «Μπροστά μας έχουμε μια εβδομάδα αγώνα κι ένα ξεκάθαρο και σαφές δίλημμα. Ή θα συνεχίσουμε με τη δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα και μας φορτώνει με νέα, είτε μαζί, όλοι μας με την ψήφο μας θα αλλάξουμε την πόλη βελτιώνοντας τη ζωή μας.Καλώ λοιπόν όλες τις Αθηναίες και όλους τους Αθηναίους, ακόμη και όσους δεν ψήφισαν αυτή την Κυριακή, όλοι μαζί, ενωμένοι να δώσουμε αυτή την πολύ κρίσιμη μάχη για την πόλη μας. Θα νικήσουμε», ανέφερε.

Τη στήριξη προς τον Χάρη Δούκα προανήγγειλε ουσιαστικά ο Κώστας Ζαχαριάδης, ανακοινώνοντας πως επικοινώνησε ήδη μαζί του, ώστε να συναντηθούν σήμερα, ενώ ανέφερε πως πρέπει να ηττηθεί η σημερινή διοίκηση του δήμου και κάλεσε τον κ. Σοφιανό και τον κ. Παπαδάκη να πράξουν το ίδιο, ενώ κάλεσε και γενικότερα τους ψηφοφόρους να στηρίξουν παντού στον δεύτερο γύρο υποψήφιους του προοδευτικού χώρου.

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί ο νικητής και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα «μονομαχήσουν» ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που κατετάγη πρώτος με 27,33% και ο Στέλιος Αγγελούδης που έφτασε μια ανάσα πίσω του στο 25,74%. Ακολουθούν ο Σπύρος Πέγκας με 20,74% και οι Δρόσος Τσαβλής με 5,69%, Μαρία Κέκη με 5,53%, Στέργιος Καλόγηρος με 4,61%, Ιωάννης Κουριανίδης με 1,95% και Δημήτρης Ζιαμπάζης με 1,59%

Και στην Πάτρα, θα περιμένουμε ακόμα μία εβδομάδα για να δούμε τον νέο δήμαρχο καθώς ο Κώστας Πελετίδης κατετάγη μεν πρώτος αλλά με ποσοστό 39,95% και θα αντιμετωπίσει στον β’ γύρο τον Κωνσταντίνο Σβόλη που κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 25,57%. Ακολούθησαν οι Βασίλης Αϊβαλής με 19,73% και Πέτρος Ψωμάς με 14,75%.

Αντίθετα από τον πρώτο γύρο εξελέγη δήμαρχος στον Πειραιά ο Ιωάννης Μόραλης με 69,89%, στο Ηράκλειο ο Αλέξης Καλοκαιρινός με 47,12% και στη Λάρισα ο Αθανάσιος Μαμάκος με 51%, στον Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος με 55,2%.

Την επανεκλογή τους από χθες Κυριακή εξασφάλισαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με 77,70%, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Γιώργος Σταύρος Τσίρμπας με 63,03%, Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος που εξασφαλίζει ποσοστό 46,86%, ο Βασίλης Ξυπολυτάς στην Κηφισιά με 64%, ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου στον δήμο Αμαρουσίου με 52,78%, ο Στρατός Σαραούδας στη Μεταμόρφωση με 57,08% και ο Γιάννης Πισιμίσης στον δήμο Βριλησσίων με 54,61%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα