ΑΘΗΝΑ
09:24
|
18.05.2024
Αρκετές ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες δήλωσαν πως δε θα επιτρέψουν οι έφηβοί τους να αγωνιστούν απέναντι σε Ρώσους και Ρωσίδες, εάν κληρωθούν να παίξουν μαζί τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ευγνωμοσύνη της στην UEFA δήλωσε σήμερα, Τρίτη, η ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, καθώς εκείνη αποφάσισε τελικά να μην επαναφέρει τις ρωσικές ομάδες νέων κάτω των 17 ετών στις διοργανώσεις της.

Στα τέλη Σεπτέμβρη αναφέρθηκε πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά από συνεδρίασή της στη Λεμεσό ανακοίνωσε πως οι ρωσικές ομάδες ανήλικων, κορασίδων και αγοριών, θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, υποστηρίζοντας πως οι έφηβοι και οι έφηβες δε θα πρέπει να τιμωρούνται για τις πράξεις των ενηλίκων.

Η UEFA έθετε τον όρο πως τα παιδιά δε θα φέρουν εθνόσημο στις φανέλες.

Ωστόσο, η Ουκρανία και αρκετές ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες δήλωσαν πως, αν κάτι τέτοιο συμβεί, δε θα επιτρέψουν οι έφηβοί τους να αγωνιστούν απέναντι στους Ρώσους, εάν κληρωθούν να παίξουν μαζί τους.

«Το σημείο της ημερήσιας διάταξης αποσύρθηκε καθώς δεν βρέθηκε τεχνική λύση που να επιτρέπει στις ρωσικές ομάδες να παίξουν», ανέφερε τελικά σήμερα η UEFA.

 «Η UEFA δεν θα επιτρέψει στις ρωσικές ομάδες κάτω των 17 ετών να αγωνιστούν. Ευχαριστούμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία!», ανέφερε η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (UAF ) σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Ουκρανία: Σε ισχύ ο αμφιλεγόμενος νόμος για την επιστράτευση

Ο εμπαιγμός των ΗΠΑ με την πλωτή αποβάθρα στη Γάζα

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα