ΑΘΗΝΑ
05:30
|
12.05.2024
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε να πει ούτε μία λέξη για το δικαίωμα των Παλαιστινίων σε ανεξάρτητη πατρίδα. Αυτοί δεν έχουν αναφαίρετα δικαιώματα.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Ισραηλινό ομόλογο σε πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ επικοινώνησε το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επαναλαμβάνοντας πως καταδικάζει «τη βάρβαρη και αποτρόπαια» επίθεση της Χαμάς κατά της χώρας του.

Πρόσθεσε πως η τρομοκρατία «δεν μπορεί ποτέ να έχει δικαιολογία και νομιμοποίηση».

Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο Ισραήλ και το λαό του, επικαλούμενη το «αναφαίρετο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, με σεβασμό στους κανόνες διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», μολονότι το Ισραήλ δεν τηρεί τους κανόνες ανθρωπιστικού δικαίου, όπως επισήμαναν σήμερα αξιωματούχοι του ΟΗΕ απαιτώντας το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στην πλήρως αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης «οδύνη» για τις ζωές που χάθηκαν κατά την τρομοκρατική αυτή επίθεση, καθώς και τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών. Υπογράμμισε ότι οι απαγωγές και η απάνθρωπη μεταχείριση είναι καταδικαστέες και ότι οι όμηροι και οι αιχμάλωτοι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Δεν είπε ούτε μία κουβέντα για τους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα που σφαγιάζονται σαν αρνιά από την ισραηλινή ακριβοπληρωμένη πολεμική μηχανή.

Κατά τα λοιπά, ψέλλισε και μία κουβέντα για «την ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι αρχές του Περού ερευνούν την πρόεδρο καθώς συνελήφθη ο αδελφός της

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:H απολογία Αυγενάκη για τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ δεν πείθει

ΣΥΡΙΖΑ: H ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνησή ολιγωρεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα