ΑΘΗΝΑ
21:54
|
02.05.2024
Ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε ότι «Όραμά μας είναι μια Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής. Όπου η σύννομη επιχειρηματικότητα ανθίζει».
Κασσελάκης στον ΣΕΒ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη για «ισχυρή οικονομία σε μια δίκαιη κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στην ετήσια γενική συνέλευση ΣΕΒ σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.

Τάχθηκε κατά της παραπάνω φορολόγηση σημειώνοντας πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι δραστική μείωση της σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής, και γενναίες τομές στην ποιότητα των θεσμών μας». 

«Όραμά μας είναι μια Ελλάδα παραγωγός και όχι καταναλωτής.  Όπου η σύννομη επιχειρηματικότητα ανθίζει. Όπου το κράτος δεν παρεμποδίζει, αλλά βοηθά ουσιαστικά την ιδιωτική πρωτοβουλία, από όπου και αν προέρχεται. Όπου το κράτος είναι κοινωνικό και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόνοιας, ακριβώς για να επιτρέψει σε έναν νέο, μία νέα, να πάρει το ρίσκο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» πρόσθεσε, ενώ ισχυρίστηκε πως το «κεφάλαιο» είναι απλά ένα εργαλείο που μπορεί χρησιμοποιηθεί επ’ ωφελεία όλων.   

Απευθυνόμενος στα μέλη του Συνδέσμου είπε πως έχουν μπροστά τους «τον Πρόεδρο μιας Αριστερής παράταξης. Συγχρόνως, έχετε απέναντι σας έναν αριστερό επιχειρηματία ο οποίος έζησε το δικό του αναπτυξιακό όνειρο, δυστυχώς εκτός Ελλάδας, και καταλαβαίνει την αξία του ρίσκου που παίρνετε κάθε μέρα».

Σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις είπε πως αυτές πρέπει να διέπονται από «ανθρωπιά», επειδή χωρίς ανθρώπους δεν υπάρχει επιχείρηση. «Πρέπει να θεσπίσουμε ένα αυστηρό θεσμικό πλαίσιο  για τις εργολαβίες με στόχο την κατάργηση της εικονικής εργολαβίας» υποστήριξε και πρότεινε τα εξής:

  • Ένταξη όλων όσοι εργάζονται, με όποια σχέση και μορφή εργασίας σε έναν κλάδο –  στις πρόνοιες της οικείας κλαδικής σύμβασης.  
  • Μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όσων εργάζονται με μπλοκάκια και διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.  Αναγνώριση των εργαζομένων σε πλατφόρμες ως μισθωτών, με θέσπιση, μεταξύ άλλων, τεκμηρίου υπέρ του χαρακτήρα της εργασίας τους ως εξαρτημένης, για τη στοιχειώδη κατοχύρωση τους στα θέματα ωραρίου, μισθού και προστασίας της υγείας και ασφάλειάς τους.  
  • Κατοχύρωση και ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που τη  ρυθμίζει ως μισθωτή εργασία από απόσταση με σεβασμό στις συμβάσεις εργασίας. 

Επίσης, υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο κόμμα του και τη Νέα Δημοκρατία. «Εμείς θεωρούμε την εργασία παραγωγική δύναμη, ότι η στήριξη των μισθών, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η μείωση των ανισοτήτων συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε και τόνισε την ανάγκη για αυστηρό έλεγχο στη λειτουργία της αγοράς εργασίας.

«Αυτό εξάλλου επιβάλλουν και οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά. Τους οποίους εσείς ως μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις γενικά τηρείτε, άρα είναι προς όφελός σας να τηρούνται από όλους. Και από τους μικρομεσαίους. Τους οποίους πρέπει να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο» υποστήριξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα