ΑΘΗΝΑ
14:39
|
01.05.2024
Ζητούν την άμεση έναρξη ειρηνευτικής διαδικασίας με τη σφραγίδα του ΟΗΕ.
Ειρήνη τώρα!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση έναρξη ειρηνευτικής διαδικασίας με τη σφραγίδα του ΟΗΕ, σε Γάζα και Ουκρανία, ζητούν με ανακοίνωσή τους ΜέΡΑ 25 και DiEM25 τονίζοντας ότι καμιά από τις δύο συγκρούσεις δεν επιδέχεται στρατιωτική λύση και κατηγορώντας παράλληλα ΗΠΑ, Κίνα και Ε.Ε. για ολιγωρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι πόλεμοι στην Γάζα και στην Ουκρανία δεν επιδέχονται στρατιωτικές «λύσεις». Ακόμα κι αν υπάρξει «νικητής», το αποτέλεσμα θα είναι κι άλλα εγκλήματα πολέμου, περισσότερη δυστυχία, μεγαλύτερες αδικίες για τους πιο αδικημένους και, ως εκ τούτου, νέοι πόλεμοι.

Οι ηγεσίες των τριών μεγάλων δυνάμεων, ΗΠΑ, Κίνα και Ευρωπαϊκή Ένωση, επιλέγουν να μην δρομολογούν μια παράλληλη Ειρηνευτική Διαδικασία, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για μια Δίκαιη Επίλυση και των δύο πολέμων.

Το DiEM25 και το MέΡA25, σε συνέχεια της Διακήρυξης της Αθήνας (Μάιος 2022), καλούν τους ανά τον κόσμο προοδευτικούς πολίτες να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις μας την άμεση έναρξη αυτής της παράλληλης Ειρηνευτικής Διαδικασίας και, βέβαια, την άμεση εκεχειρία. Κάθε δικαιολογία για καθυστέρησή της αποτελεί μνημειώδη υπηρεσία στην «κανονικοποίηση» των εγκλημάτων πολέμου και στην εργαλειοποίηση της απανθρωπιάς που γεννά νέες ορδές προσφύγων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα