ΑΘΗΝΑ
20:40
|
15.05.2024
Ο Ζελένσκι προειδοποίησε για τον κίνδυνο να αποσπαστεί η προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Κόκκινο» χτυπά το άγχος του Ουκρανού Πρόεδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το (μάλλον άδηλο) μεσοπρόθεσμο ενδιαφέρον των συμμάχων του στη Δύση, τώρα που έχουν ανάψει για τα καλά οι «φλόγες» του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει την προσοχή της στην «τραγωδία» που προκάλεσαν οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, διαπιστώνοντας πως μπαίνει «προσωρινά» σε δεύτερη μοίρα η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και μεταδόθηκε απόψε, ο Ζελένσκι προειδοποίησε για τον κίνδυνο να αποσπαστεί η προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την Ουκρανία, προειδοποιώντας πως θα έχει «συνέπειες». Οι τραγωδίες που έπληξαν την Ουκρανία και το Ισραήλ «είναι διαφορετικές, αλλά και οι δύο είναι τεράστιες, ανέφερε σε άλλο σημείο, δίνοντας την εντύπωση πως έχουν αρχίσει να τον «ζώνουν τα φίδια».

Άλλωστε ο Ουκρανός Πρόεδρος, ένα 24ωρο πριν, ενημερώνοντας με διάγγελμά του τον ουκρανικό λαό ισχυρίστηκε πως έχει «στοιχεία» πως η Ρωσία ενδιαφέρεται να υποκινήσει πόλεμο στη Μέση Ανατολή «για τα δικά της συμφέροντα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα τηλέφωνα με Μπλίνκεν και Ισμαήλ Χανίγια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά τη δολοφονική απόπειρα -Γνωστός λογοτέχνης ο φερόμενος δράστης

Δημοσκόπηση MRB: Μεγαλώνει η ψαλίδα-«Εκτός» δυο κόμματα της Βουλής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα