ΑΘΗΝΑ
06:01
|
18.05.2024
«Νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν μαζί μου πως πρόκειται για το πιο ζωντανό παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή φανερώνει η σημερινή πολεμική αναμέτρηση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ  στη Λωρίδα της Γάζας επισήμανε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντώντας στη Μόσχα τον Ιρακινό πρωθυπουργό Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός από αριστερά και ο Πρόεδρος της Ρωσίας από δεξιά

«Νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν μαζί μου πως πρόκειται για το πιο ζωντανό παράδειγμα της αποτυχίας της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης προσθέτοντας πως οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός πως η Ουάσιγκτον επιχείρησε να «μονοπωλήσει τις διεθνείς προσπάθειες με στόχο την επίτευξη ειρήνης». Την κατηγόρησε επίσης πως δεν έκανε καν τον κόπο να πείσει τις δύο πλευρές να προβούν σε αμοιβαίους συμβιβασμούς «που θα ήταν αποδεκτοί» και από τις δύο πλευρές.

Τόνισε πως οι ΗΠΑ αγνόησαν τα συμφέροντα των Παλαιστινίων, με πρώτη την ανάγκη τους για ένα δικό τους ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Πέρα από το παλαιστινιακό, οι ηγέτες Ρωσίας και Ιράκ συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και θέματα διμερούς ενεργειακής συνεργασίας.

Πεσκόφ: Καλές σχέσεις και με Παλαιστίνιους και με Ισραηλινούς

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως η ρωσική διπλωματία έχει καλές σχέσεις και με τους Ισραηλινούς και με τους Παλαιστίνιους  και πως πραγματοποιεί επαφές και συμμετέχει σε όλα «ατυχώς λιγοστά» σχήματα διαλόγου που αναζητούν την εξεύρεση κοινού εδάφους για μία διευθέτηση.

«Και αυτά δε λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά, όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα» παρατήρησε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας πως παρόλα αυτά η Μόσχα σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειες και να παίξει το ρόλο της στους όρους της παροχής βοήθειας προς την κατεύθυνση της διευθέτησης.

Σε άλλο σημείο ο Πεσκόφ ανέφερε πως η ρωσική κυβέρνηση παίρνει μέτρα ώστε να διευκρινίσει εάν μεταξύ των ομήρων της Χαμάς είναι και Ρώσοι πολίτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα