ΑΘΗΝΑ
22:25
|
02.05.2024
«Είναι εφικτός» ως το τέλος της τετραετίας ο μέσος μισθός των 1.500 ευρώ είπε ο πρωθυπουργός απόψε σε εκδήλωση του ΣΕΒ.
Ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση του ΣΕΒ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μισθούς άνω των 1.500 ευρώ στο… «τέλος της τετραετίας» έταξε ξανά απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχοντας σε ανοικτή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην Αθήνα.

Συζητώντας με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, ο Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως «είναι εφικτός» ως το τέλος της τετραετίας ο μέσος μισθός των 1.500 ευρώ (που δίνονταν σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους πριν περίπου μιάμιση δεκαετία).

Ο πρωθυπουργός συνέχισε σχεδόν ασυγκράτητος να πλέκει την ιστορία των προσδοκιών και των σχεδίων της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους ισχυριζόμενος πως «ο κύριος σκοπός της κυβέρνησής μας παραμένει η υψηλών ποιοτικών ρυθμών ανάπτυξη που θα ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο». Και συνέχισε:

«Η ανάπτυξη δεν έχει μόνον αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά… Πρέπει να είναι μια ανάπτυξη η οποία δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας, μια ανάπτυξη που οδηγεί στη σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μια ανάπτυξη που θα δίνει μεγάλη έμφαση στην έννοια της βιωσιμότητας και της πράσινης μετάβασης».

Σε επόμενο σημείο δεν παρέλειψε μία (κλασική…) αναφορά στις αλλαγές που θα επιφέρει (εάν επιφέρει ήδη) ο κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην αγορά εργασίας,  προσθέτοντας πως «η ανάπτυξη» δε θα πρέπει να αγνοεί «τις κολοσσιαίες αλλαγές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης» και την επόμενη φάση της ψηφιακής αναβάθμισης η οποία «αλλάζει τα πάντα στο πώς αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την τεχνολογία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα