ΑΘΗΝΑ
17:42
|
12.05.2024
Ο Στιβ Σκαλίζ, επικεφαλής της πλειοψηφίας στη βουλή, βγήκε πρώτος σε μυστική ψηφοφορία αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα μπορέσει να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής…
Στιβ Σκαλίζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφοφορία κεκλεισμένων των θυρών είχαν απόψε οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές σε μία προσπάθεια να διακρίνουν ποιος από τους δύο υποψηφίους του κόμματος που διεκδικούν το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι σε θέση να το εξασφαλίσει δίχως να χρειαστούν 15 γύροι ψηφοφορίας όπως είχε συμβεί τον περασμένο Ιανουάριο με τον πρώην πρόεδρο του σώματος, Κέβιν Μακάρθι, που καθαιρέθηκε πριν μερικές μέρες.

Από αριστερά προς δεξιά, Στιβ Σκαλίζ, Κέβιν Μακάρθι και Τζιμ Τζόρνταν

Κατά τη μυστική ψηφοφορία, ο Στίβεν Σκαλίζ που είναι επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων πήρε 113 ψήφους και ο έτερος διεκδικητής, Τζιμ Τζόρνταν, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της βουλής και ένθερμος υποστηρικτής του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ πήρε 99 ψήφους.

Παρά το προβάδισμα του Σκαλίζ δεν είναι σίγουρο εάν θα συγκεντρώσει τις τουλάχιστον 217 ψήφους που χρειάζονται ώστε να εξασφαλίσει την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου του σώματος.

Ασαφές παραμένει ως τώρα πότε ακριβώς θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου. Το σίγουρο είναι πως ασκούνται πιέσεις από τη μεριά της κυβέρνησης Μπάιντεν που έχει ανοικτά πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Ισραήλ και επείγεται να εξασφαλίσει νέα πολεμικά κονδύλια. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει δίχως τις αποφάσεις του κογκρέσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Προεδρικές εκλογές στην Λιθουανία εν μέσω ανησυχιών για το ουκρανικό

Ο Στέφανος Κασσελάκης και οι άμαχοι αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ράφα

Ξεκίνησε η αποστολή των φακέλων για την επιστολική ψήφο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα