ΑΘΗΝΑ
22:11
|
08.05.2024
Ο Κίρμπι διευκρίνισε πως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό, το ταξίδι του αεροπλανοφόρου προς τη Μεσόγειο.
Αεροσκάφος πάνω σε αεροπλανοφόρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοικτό άφησε απόψε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι, να κατευθυνθεί το αεροπλανοφόρο  USS DWIGHT D. EISENHOWER από την ευρύτερη Μέση Ανατολή στην Ανατολική Μεσόγειο ως δεύτερο αεροπλανοφόρο ενίσχυσης των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας σε περίπτωση νέας κλιμάκωσης ή και διάχυσης της σύγκρουσης.

Ο ίδιος εξέφρασε την «ανησυχία» των ΗΠΑ  και για την εκτόξευση ρουκετών από τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ προς το βόρειο Ισραήλ. Ξεκαθάρισε εντούτοις πως προς το παρόν  δεν έχουν διαπιστώσει «κάποιος άλλος παράγοντας να επιδιώκει σκοπίμως την επέκταση της σύγκρουσης».

Ο Κίρμπι διευκρίνισε πως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό, το ταξίδι του αεροπλανοφόρου να κατευθυνθεί ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο προς τη Μεσόγειο.

Απάντηση στις κινήσεις των ΗΠΑ είχε δώσει νωρίτερα σήμερα η Χεζμπολάχ, παρατηρώντας πως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο  ανοικτά  των ακτών του βόρειου Ισραήλ (δηλαδή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο) δεν τρομάζει ούτε το λαό του Λιβάνου, ούτε την ίδια την οργάνωση, εκλαμβάνοντας την αποστολή του σαν «ένδειξη του φόβου» του Ισραήλ.

Σε άλλο σημείο εκτόξευσε μύδρους κατά των ΗΠΑ τονίζοντας πως η Χεζμπολάχ τη θεωρεί συμμέτοχη στη «σιωνιστική επίθεση» και γι‘ αυτό είναι συνυπεύθυνες «για τις δολοφονίες, τα εγκλήματα, την πολιορκία, την καταστροφή σπιτιών και τις φριχτές σφαγές ανυπεράσπιστων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων».

Η Χαμάς έδωσε βίντεο με επίθεση σε στρατόπεδο του Ισραήλ

Λίγη ώρα πριν τις αποψινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, η Χαμάς κυκλοφόρησε βίντεο από επιχείρηση της οργάνωσης σε ισραηλινό στρατόπεδο κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το περασμένο Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα