ΑΘΗΝΑ
10:15
|
06.05.2024
Στη Λωρίδα της Γάζας δε γίνονται εγκλήματα πολέμου. Βλέπουμε απλά την...αυτοάμυνα του Ισραήλ κατά των «τρομοκρατών της Χαμάς». Γι' αυτό δεν τα βλέπει η Πρόεδρος…
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυνικότητα με την οποία τα ηγετικά στελέχη της Ε.Ε. αντιδρούν επιλεκτικά χωρίζοντας τους πολέμους σε «καλούς» και «κακούς» πολέμους  και τα εγκλήματα πολέμου σε σοβαρά ή…σχεδόν ανάξια λόγου είναι πλέον παροιμιώδης. Βεβαίως, κανείς δεν εκπλήσσεται με την υποκρισία. Και σχεδόν κανείς δε μένει άναυδος με την πολιτική ξετσιπωσιά των Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Ε.Ε. (και εκτός αυτής).

Ωστόσο, βγάζει μάτι η προκλητική στάση τους για τα «καλά» και «κακά» εγκλήματα πολέμου και η αρρωστημένη πεποίθησή τους πως οι 27 λαοί της Ε.Ε. ζουν στη χώρα των Λωτοφάγων.

Μία από τους θιασώτες της πολιτικής υποκρισίας αλλά και της πολιτικής ταχυδακτυλουργίας που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της όταν πρόκειται καταγγέλλει «εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία» και προσπερνάει σαν ρουτίνα τα ίδια και χειρότερα όταν πρόκειται για την περίπτωση της κατεχόμενης και αποκλεισμένης Παλαιστίνης είναι η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε., Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας στις 19 Οκτωβρίου 2022 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έκανε λόγο για «τρομοκρατικές ενέργειες» από την πλευρά της Ρωσίας, οι οποίες αντιστοιχούν σε «εγκλήματα πολέμου» αναφερόμενη για επιθέσεις με πυραύλους και drone κατά ηλεκτρικών σταθμών και άλλων υποδομών στην Ουκρανία.

«Συνιστούν ξεκάθαρα τρομοκρατικές ενέργειες» έλεγε μεταξύ πολλών άλλων τότε η Γερμανίδα αξιωματούχος προσθέτοντας:

«Οι στοχευμένες επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών υποδομών έχει έναν ξεκάθαρο στόχο να κόψει από τους άνδρες, τις γυναίκες, τα παιδιά την ηλεκτροδότηση και την θέρμανση κατά τον επερχόμενο χειμώνα. Αυτά συνιστούν ξεκάθαρα τρομοκρατικές ενέργειες και έτσι πρέπει να τις ονομάσουμε».

Σήμερα, είναι απλώς Πέμπτη και άλλη μία μέρα στο γραφείο της στις Βρυξέλλες.

Οι βόμβες που ξερνούν τα ισραηλινά αεροπλάνα στις πλάτες 2,5 εκατομμυρίων Παλαιστινίων αμάχων είναι «αόρατες». Οι χιλιάδες νεκροί και τραυματίες είναι «άφαντοι».

Ο στυγνός ισραηλινός αποκλεισμός που έχει επιβάλλει από τις πρώτες ώρες του πολέμου η ισραηλινή κυβέρνηση είναι «αναγκαιότητα» και η διακοπή ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και ανεφοδιασμού της Λωρίδας της Γάζας με καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα κάτι σαν «φυσικό φαινόμενο».

Για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τους ομοίους της, στη Λωρίδα της Γάζας δεν γίνονται εγκλήματα πολέμου αλλά αυτοάμυνα του Ισραήλ κατά των «τρομοκρατών της Χαμάς» που και καλά τρελάθηκαν μία μέρα και αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα ενώ ζούσαν μία χαρά «απομονωμένοι» στον «παράδεισο» του 16ετούς ισραηλινού εμπάργκο.

Όμως, η Ούρσουλα και η κάθε Ούρσουλα εκεί στις Βρυξέλλες ξεχνούν πως εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες δεν είναι Λωτοφάγοι και στηρίζουν, όποτε χρειαστεί, τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα