ΑΘΗΝΑ
16:48
|
03.05.2024
Το νέο κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Μενέντεζ και η σύζυγός του Ναντίν παρείχαν «ευαίσθητες πληροφορίες της αμερικανικής κυβέρνησης» στην Αίγυπτο.
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς, σύμφωνα με συμπληρωματικό κατηγορητήριο που κατατέθηκε την Πέμπτη, κατηγορείται τώρα ότι ενεργούσε ως ξένος πράκτορας για την Αίγυπτο.

Το νέο κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο κ. Μενέντεζ και η σύζυγός του Ναντίν παρείχαν «ευαίσθητες πληροφορίες της αμερικανικής κυβέρνησης» που βοήθησαν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Πιο συγκεκριμένα, για πάνω από τέσσερα χρόνια μεταξύ 2018 και 2022, ο Μενέντεζ μαζί με τη σύζυγό του και άλλα άτομα «εσκεμμένα και εν γνώσει τους, συνωμότησαν, συνομοσπονδίασαν και συμφώνησαν να έχουν έναν δημόσιο αξιωματούχο, για παράδειγμα, τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, να ενεργεί ως πράκτορας ενός ξένου εντολέα, στην πραγματικότητα, της κυβέρνησης της Αιγύπτου και των Αιγυπτίων αξιωματούχων», αναφέρει το νέο κατηγορητήριο.

Το νέο κατηγορητήριο κατατέθηκε από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στο Μανχάταν.

Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν, είχαν κατηγορηθεί προηγουμένως στη Νέα Υόρκη για δωροδοκία, κατηγορία που σχετίζεται με την υποτιθέμενη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες για να τους προστατεύσουν και να ωφελήσουν το έθνος της Αιγύπτου.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον 69χρονο Μενέντεζ και τη σύζυγό του ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά σε αντάλλαγμα για την επιρροή που άσκησε ο Μενέντεζ προς όφελος της κυβέρνησης της Αιγύπτου αλλά και για την παρέμβασή του στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που ερευνούσαν τους επιχειρηματίες.

Ο Μενέντεζ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και δεν θέλησε να παραιτηθεί από το Κογκρέσο.

Η ποινική δίκη του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ ορίστηκε για τις 6 Μαΐου 2024.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα