ΑΘΗΝΑ
06:04
|
02.05.2024
Δε σχετίζονται όλα τα θύματα με τις κινητοποιήσεις για την Ημέρα της Οργής. Ανάμεσά τους είναι και ένας 12χρονος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Ναμπλούς.
Από τις σημερινές κινητοποιήσεις σε πόλη της Δυτικής Όχθης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανθρωπιστική τραγωδία που διαδραματίζεται από το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λωρίδα της Γάζας προκαλεί κλιμάκωση της οργής στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης με δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους να διαδηλώνουν ενάντια στην επίθεση του Ισραήλ σε όλες τις μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Χεβρώνα, η Ραμάλα, η Ναμπλούς, η Τουλκαρέμ, το Τουμπάς.

Ωστόσο, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά οι συγκρούσεις με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη διάρκεια των οποίων από το μεσημέρι ως νωρίς το απόγευμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι έφηβοι και νεαροί γύρω στα 20. Κατά τις σημερινές συγκρούσεις διαδηλωτών και κατοχικών δυνάμεων τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες.

Δε σχετίζονται όλα τα θύματα με τις κινητοποιήσεις για την Ημέρα της Οργής. Ένα 12χρονο αγοράκι δολοφονήθηκε σήμερα από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών εν ψυχρώ στην πόλη Ναμπλούς.

Ο Αμίρ Μελιτάτ δολοφονήθηκε σήμερα εν ψυχρώ. Ήταν μόλις 12 χρονών

Υπολογίζεται πως από το περασμένο Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, ως σήμερα έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από κατοχικές δυνάμεις και εποίκους πάνω από 40 Παλαιστίνιοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα