ΑΘΗΝΑ
07:16
|
03.05.2024
Το αυξανόμενο δυναμικό πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, βοηθά στην ανάπτυξη ενός πολυπολικού κόσμου, δήλωσε ο Πούτιν.
Βλαντίμιρ Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αυξανόμενο δυναμικό πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Κίνας, βοηθά στην ανάπτυξη ενός πολυπολικού κόσμου, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο China Media Group, αναφέρει το TASS.

«Ο πολυπολικός κόσμος δημιουργείται μόνος του, ως τετελεσμένο γεγονός. Και αυτό συμβαίνει λόγω του αυξανόμενου δυναμικού πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης – εξίσου – του αυξανόμενου δυναμικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», είπε ο πρόεδρος.

«Η Ινδία αναπτύσσεται στην Ασία, η Ινδονησία και πολλά άλλα κράτη αναπτύσσονται», συνέχισε ο Πούτιν. «Στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία αναπτύσσεται. Η Ρωσία ορθώνεται ξανά στα πόδια της και δυναμώνει. Και επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: Αυτή είναι μια εκδήλωση της αντικειμενικής διαδικασίας για το πώς αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος.»

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι οι πρωτοβουλίες της Κίνας για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου πολιτισμού προτάθηκαν για πρώτη φορά γενικά από τον Σι Τζινπίνγκ το 2013 κατά την πρώτη κρατική επίσκεψή του στη Ρωσία ως Κινέζος πρόεδρος.

«Φυσικά, αυτή είναι μια παγκόσμια προσέγγιση της ανθρώπινης ιστορίας. Φυσικά, όλα είναι αλληλένδετα. Και σήμερα, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχηματισμός ενός πολυπολικού κόσμου, αυτές οι ιδέες έχουν γίνει ακόμη πιο επίκαιρες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Είπε ότι οι πρωτοβουλίες που πρότεινε ο Κινέζος πρόεδρος «τίθενται σε εφαρμογή αυτές τις μέρες».

«Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. <…> Το 2013, [ο Σι Τζινπίνγκ] μίλησε για την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου κόσμου και τη διασύνδεση μεταξύ των πεπρωμένων όλων των χωρών και των λαών στον πλανήτη, και στη συνέχεια κατέληξε στην πρωτοβουλία One Belt, One Road. Αυτή είναι η πρακτική υλοποίηση όσων μίλησε λίγο πολύ σε θεωρητικούς όρους», είπε ο Πούτιν.

Σημείωσε ότι η συνέπεια και η κίνηση προς κοινούς στόχους, ενώ κατανοούμε την ουσία των επικαιρών γεγονότων είναι αυτό που διακρίνει τον Σι Τζινπίνγκ και την πολιτική της Κίνας.

Η πρωτοβουλία One Belt, One Road, γνωστή και ως πρωτοβουλία Belt and Road, προτάθηκε από τον Σι Τζινπίνγκ το 2013 για την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών επενδυτικών σχεδίων στα οποία συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Περισσότερες από 150 χώρες και περισσότεροι από 30 διεθνείς οργανισμοί έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτό. Το Πεκίνο πρόκειται να φιλοξενήσει το τρίτο Φόρουμ Πρωτοβουλίας Belt and Road από τις 17 έως τις 18 Οκτωβρίου.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Ρώσου προέδρου μεταδόθηκαν στην κεντρική τηλεόραση της Κίνας την Κυριακή. Η πλήρης έκδοση αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα. Ο Πούτιν μίλησε με την China Media Group πριν από την επίσκεψή του στο Πεκίνο.

Η Κίνα δεν επιβάλλει τίποτα σε κανέναν

Η τρέχουσα εξωτερική πολιτική της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης αυτής που εφαρμόζεται στο έργο Belt and Road, βασίζεται στην αναζήτηση ενός συμβιβασμού, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνέντευξη στην China Media Group.

Το Πεκίνο προσπαθεί να βρει έργα και τρόπους για την επίτευξη κοινών στόχων που είναι αποδεκτοί για όλους, είπε ο Ρώσος ηγέτης. «Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της σημερινής Κίνας με επικεφαλής τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην οικοδόμηση σχέσεων με άλλους. Κανείς δεν επιβάλλει τίποτα σε κανέναν άλλον, κανείς δεν επιβάλλει. Προσφέρεται μόνο μια ευκαιρία», τόνισε ο Πούτιν.

Εάν προκύψουν οποιεσδήποτε επιπλοκές, «υπάρχει αναζήτηση για συμβιβασμό», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. «Βρίσκονται πάντα. Κατά τη γνώμη μου, αυτό διακρίνει το έργο Belt and Road που προσφέρει ο Πρόεδρος της Κίνας από πολλά άλλα που επιχείρησαν να εφαρμοστούν παγκοσμίως από χώρες με βαριά αποικιοκρατική κληρονομιά», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα