ΑΘΗΝΑ
07:41
|
21.06.2024
Στο Λουξεμβούργο ο Κ. Χατζηδάκης για Eurogroup και ECOFIN. Την Παρασκευή η συνάντηση Μπάιντεν με Σαρλ Μισελ, και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Σήμερα, Δευτέρα, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τον Διατλαντικό Οικονομικό Διάλογο, παρουσία της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν. Θα συζητηθούν, επίσης, το μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών, το ψηφιακό ευρώ, η συμβολή των σχεδίων ανάπτυξης και ανθεκτικότητας στην επίτευξη των οικονομικών προτεραιοτήτων της ευρωζώνης και τα αποτελέσματα της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ που διεξήχθη στο Μαρακές.

Αύριο, Τρίτη, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, με βασικό θέμα συζήτησης τη μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει, επίσης, ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και συντονισμό των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της 28ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COPS28), που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι. 

Την Παρασκευή Σαρλ Μισελ, και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις ΗΠΑ

Εντωμεταξύ, για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη στην Ουάσιγκτον η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με στόχο την επίδειξη διατλαντικής ενότητας για την Ουκρανία και τα οικονομικά ζητήματα, ενόσω παραμένουν οι ισχυρές αμερικανικές πιέσεις στην γηραιά ήπειρο για περισσότερα μέτρα κατά της Κίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ε.Ε. θα προσπαθήσει να επιτύχει από την Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα την κατάργηση των πρόσθετων δασμών που εισήγαγε η κυβέρνηση Τραμπ στις εισαγωγές μετάλλων, καθώς και μείωση του αρνητικού αντίκτυπου των επιδοτήσεων για ηλεκτρικά οχήματα που προβλέπονται στη στρατηγική του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Μεταξύ των πιο σημαντικών οικονομικών φακέλων είναι μια κοινή δήλωση για τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παγκόσμιας πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας χάλυβα και αλουμινίου, καθώς και η προώθηση της βιώσιμης παραγωγής, σύμφωνα με το Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγίου Πνεύματος: Πόσο αυξάνεται η αμοιβή για όσους εργάζονται 

Εκλογές στη Γαλλία: Η μάχη των ακραίων στη Δεξιά, την Αριστερά και το Κέντρο;

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Η καταστροφή που έρχεται και οι βαρύτατες ευθύνες Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη, αντιπολίτευσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα