ΑΘΗΝΑ
01:12
|
29.09.2024
Η επίθεση έγινε κοντά στην πλατεία Σενκλελέτ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βελγικών ΜΜΕ σημειώθηκε  γύρω στις 7:15 μ.μ.
Η επίθεση προκάλεσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φονική επίθεση σημειώθηκε απόψε στις Βρυξέλλες όταν ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων έστρεψε το όπλο του σε δύο άτομα και άρχισε να τους πυροβολεί με αποτέλεσμα τον θάνατό τους. Ορισμένα βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο δράστης φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος (Allahu Akbar) στα αραβικά.

Η επίθεση έγινε κοντά στην πλατεία Σενκλελέτ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βελγικών ΜΜΕ σημειώθηκε  γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στη Λεωφόρο Ίπρ.

Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, να κρατά όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου μετέβησαν αμέσως στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα