ΑΘΗΝΑ
12:58
|
20.05.2024
«Ελπίζουμε πως δε θα χάσουν τη ζωή τους στους βάρβαρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς» ανέφερε, δίνοντας το πρώτο βίντεο με νεαρή όμηρο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση για την τύχη των περίπου 200 ομήρων που έχουν στα χέρια τους ένοπλοι μαχητές της Χαμάς έδωσε απόψε ο εκπρόσωπος Τύπου της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης, Αμπού Ομπέιντα.

«Θα απελευθερώσουμε όλους τους ξένους που είναι αιχμάλωτοι στη Γάζα αλλά ως τώρα δεν είχαμε το χρόνο να επαληθεύσουμε την ταυτότητά τους. Τους αντιμετωπίζουμε ως φιλοξενούμενους μέχρι η κατάσταση να επιτρέψει την απελευθέρωσή τους. Όσο για τους ξένους που υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό, αυτοί θα αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι στρατιώτες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς αναφέρθηκε και σε στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των Ισραηλινών και ξένων ομήρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όμηροι που είναι στα χέρια της οργάνωσης είναι μεταξύ 200 και 250 και είναι από διαφορετικές χώρες. «Ελπίζουμε πως δε θα χάσουν τη ζωή τους στους βάρβαρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, συμπληρώνοντας πως η ισραηλινή απειλή για χερσαία επέμβαση δεν τους τρομάζει.

«Διαβεβαιώνουμε τους Παλαιστίνιους κρατούμενους (σ.σ. που είναι στις ισραηλινές φυλακές) πως είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε χαρά στο σπιτικό τους σε σχέση με το θέμα αυτό» πρόσθεσε  ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς σύμφωνα με τη βρετανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Cradle.

Στη συνέχεια έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο βίντεο με την 21χρονη όμηρο, Μάγια Σαμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Μητσοτάκης: Τον Νοέμβριο παραδίδουμε το μετρό Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη για τις απευθείας αναθέσεις

Ορκίστηκε ο νέος πρόεδρος της Ταϊβάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα