ΑΘΗΝΑ
18:39
|
18.05.2024
Το σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη για μια ακόμα «δολοφονία σε ζωντανή σύνδεση».
Του Δημήτρη Γεωργοπάλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

30 χρόνια από την επιχείρηση «Σοκ και Δέος» του Τζορτζ Γουόκερ Μπους εναντίον του Ιράκ, το Ισραήλ του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ετοιμάζεται για μια επιχείρηση από ξηράς, αέρος και θαλάσσης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Μια ακόμα επιχείρηση πολέμου σε live μετάδοση.

Από το 2020 στο 2023 παρακολουθούμε εκ του καναπέως να ξετυλίγεται το δόγμα της παράλυσης της θέλησης του αντιπάλου, της πλήρους σύγχυσης αυτού και της αδυναμίας στρατηγικής αντίστασης.

Το Wikipedia γράφει σχετικά: Με τον όρο «Σοκ και Δέος» (αγγλ. Shock and Αwe) φέρεται από το τέλος της δεκαετίας του 1990 μία σύγχρονη στρατιωτική τακτική, γνωστή και ως «τακτική ταχείας κατάληψης», ή κυριαρχία, που ανάγεται σε μετα-ψυχροπολεμικό στρατιωτικό δόγμα, με συμμετοχή συντριπτικής στρατιωτικής δύναμης που με θεαματική επίδειξη καταβάλει άμεσα το ηθικό του αντιπάλου στα πεδία των μαχών. Το δόγμα αυτό γράφτηκε από τους Έρλαν Ούλμαν (Harlan Κ. Ullman) και Τζ. Γουέντι (James P. Wade) το 1996 και παρουσιάστηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Δημήτρης Γεωργοπάλης δείχνει με το σκίτσο του πώς εκ του ασφαλούς θα παρακολουθήσουμε άλλη μια επίθεση που «επίθεση που μάλλον θα μοιάζει με εθνοκάθαρση». Ποπ κορν, πιτζάμες και… peace on earth!

Λίγες ώρες/μέρες πριν ξεκινήσει η σφοδρή επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Μια επίθεση που μάλλον θα μοιάζει με εθνοκάθαρση. Μια επίθεση σε περίπου 2,5 εκατομμύρια Παλαιστινίων, που βρίσκονται στριμωγμένοι σε ένα μικρό κομμάτι γης. Εγκλωβισμένοι μέσα σ’ αυτό . Χωρίς τρόπο διαφυγής, με σφραγισμένες όλες τις εξόδους. Χωρίς τροφή , χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα. Μια δολοφονία σε ζωντανή σύνδεση. Ένα θέαμα που περιμένει να «απολαύσει» ολόκληρος ο «πολιτισμένος κόσμος»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλληλεγγύη και Καταστολή

Eurovision 2024… από άλλον πλανήτη

Εισβολή στη Ράφα

Καλό Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα